En Sıcak Konular

Azerbaycan'ın Cumhuriyet Günü, İstanbul'da konserle kutlandı

29 Mayıs 2010 10:49 tsi
Azerbaycan'ın kuruluş yıldönümü olan 28 Mayıs Cumhuriyet Günü, İstanbul'da konserle kutlandı. Bir birinden güzel şarkıların seslendirildiği gecede, ünlü Azeri balaban sanatçısı Alihan Samedov da katılımcılara keyifli anlar yaşattı.

Azerbaycan Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 92. yıldönümü olan 28 Mayıs, dünyanın birçok ülkesinin yanı sıra İstanbul'da da çeşitli etkinliklerle kutlandı. Etkinlikler çerçevesinde Guliyeva Azerbaycan Kültür Merkezi, Haldun Dormen Sahnesi'nde bir konser düzenledi. Azerbaycan'ın İstanbul Başkonsolosluğu, Şişli Belediyesi ve Azeri Kültür Evi'ni destekleriyle düzenlenen programa İstanbul'da yaşayan Azeriler, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Türkiye ve Azerbaycan milli marşlarının okunması ile başlayan programda, Azerbaycan Cumhuriyeti'nin 1918'de kurulması ve bugüne kadarki dönemini anlatan bir sine vizyon gösterisi gösterildi. Konser öncesi bir konuşma yapan Azerbaycanlılar Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı Zafer Çağatay, 1918'de Azerbaycan Cumhuriyeti'nin kurucusu Memmed Emin Resulzade'nin 'Biz kere yükselen bayrak, bir kere inmez' sözlerini hatırlattı. Çağatay, cumhuriyetin 1920'de Rusya tarafında işgal edildiğini ifade ederek, "Azerbaycan'da 1990'dan 28 Mayıs yeniden Cumhuriyet Günü olarak kutlanıyor." dedi.

Azeri Kültür Evi Başkanı Erol Göllü de Azerbaycan'ın kuruluş yıldönümünü kutlamaktan mutluluk duyduklarını ifade etti.

Daha sonra sahneye çıkan müzisyenler katılımcılara keyifli anlar yaşattı. Bir birinden güzel şarkıların seslendirildiği gecede, ünlü Azeri balaban sanatçısı Alihan Samedov da seyircilerden büyük alkış aldı.

Azerbaycan Cumhuriyeti'nin kuruluş yıldönümünü İstanbul'da düzenlenen programda kutlamaktan duyduğu sevinci dile getiren Ehtiram İsmayılov, bütün Azerbaycan halkını kutladığını ifade etti. Elçin Abdullayev ise Azerbaycan'dan dışarıda olmalarına rağmen, 28 Mayıs Cumhuriyet Günü'nü unutmadıklarını ve güzel bir konser programı ile kutladıklarını kaydetti.

İstanbul'da eğitim gören Azeri öğrencilerden Elçin Nesrullyev ise programın organizatörlerine teşekkür ederek, İstanbul'dan Azerbaycan halkını 28 Mayıs Cumhuriyet Günü dolayısı ile yürekten kutladığını belirtti.

(CİHAN)



Bu haber 841 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,781 µs