En Sıcak Konular

TBMM Başkanı Şahin'den 'Fetih' mesajı

29 Mayıs 2010 09:32 tsi
TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, ''İstanbul bugün görkemli mazisine uygun olarak medeniyetlerin ve kültürlerin merkezi olarak anılıyor, dünyanın en önemli hoşgörü kenti olarak kabul görüyor ve herkesin kendinden bir parça bulduğu kent olmayı başarıyorsa b

Şahin, İstanbul'un fethinin 557'nci yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Türk milletinin, yer aldığı coğrafyada yüzyıllardır siyasal, sosyal ve kültürel alanda etkin bir rol oynadığını, tarih boyunca büyük devletler kurduğunu, sahip olduğu medeniyetlerin zenginlikleriyle dünya tarihini derinden etkilediğini ifade etti.

Türk milletinin sayısız zaferlerle süslediği tarih yolculuğunun en kutlu ve büyük adımlarından birisinin de İstanbul'un fethi olduğunu anlatan Şahin, 557 yıl önce Fatih Sultan Mehmet önderliğinde gerçekleşen fetihle bir çağın kapanıp, yeni bir çağın açıldığını, köklü Türk medeniyetinin insanlık tarihine damga vurduğunu belirtti.

Tarih boyu nice şöhretli komutanların surlarının önünden dönmek zorunda kaldığı İstanbul'un fethini gerçekleştiren Fatih Sultan Mehmet'in sadece şehri değil, gönülleri de fethetmeyi başardığını ifade eden Şahin, şunları kaydetti:

''Peygamberimizin müjdelediği bu kutlu fetih sırasında ve sonrasında yaşananlar milletimizin insanlığa sunduğu hoşgörü ve erdemli değerlerin en eşsiz örnekleridir.

Büyük devlet adamı ve kumandan Fatih Sultan Mehmet, İstanbul'u fethettikten sonra kentteki Bizans halkının din ve vicdan hürriyetine dokunmayarak, can ve mal güvenliklerini teminat altına almıştır.

Hoşgörüsü, ileri görüşlülüğü ve adaletiyle tarihe geçen Fatih, İstanbul'u farklı din, dil ve kültürden insanların barış içerisinde yaşadığı bir dünya şehri haline getirmiştir.

İstanbul bugün görkemli mazisine uygun olarak medeniyetlerin ve kültürlerin merkezi olarak anılıyor, dünyanın en önemli hoşgörü kenti olarak kabul görüyor ve herkesin kendinden bir parça bulduğu kent olmayı başarıyorsa bu, o kutlu fethin bir sonucudur.

Kıtaları ve kültürleri buluşturan İstanbul, taşıdığı sayısız zenginliklerle fethedilişinden bugüne kadar ülkemizin ekonomik, toplumsal, kültürel ve sanatsal hayatının lokomotifi olmayı sürdürmüştür.

2010 yılı Avrupa Kültür Başkenti seçilmesi ile hepimizi bir kez daha gururlandıran İstanbul'un tarihi ve kültürel değerlerini koruyarak gelecek kuşaklara taşımak insanlığa karşı ortak sorumluluğumuzdur.

Bu duygu ve düşüncelerle, İstanbul'un fethinin 557. yıl dönümünü kutluyor, bu eşsiz şehri bizlere miras bırakan Fatih Sultan Mehmet başta olmak üzere aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum.''



Bu haber 587 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    34,960 µs