En Sıcak Konular

Bozdağ: Yassıada hâkim ve savcıları, cüppeli katillerdir

28 Mayıs 2010 20:09 tsi
AK parti Grup Başkanvekili ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, Menderes ve arkadaşlarını yargılayan Yassıada hâkim ve savcılarını cüppeli katile benzetti.

Bozdağ, "Hukukun ilkelerini çiğneyerek, suçsuz insanları idama gönderenler, cüppe de giymiş olsa, savcı ve hâkim de olsalar, insanı şakağından vuran katilden daha beterdirler. Çünkü katilin sırtında cüppe yoktur. Ama Yassıada mahkemelerinin hâkimleri, savcıları cüppeli katillerdir." dedi. 
 
Çeşitli gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Eskişehir'e gelen Bozdağ, partisinin il başkanlığına yaptığı ziyarette ilginç açıklamalarda bulundu. Darbelerin aslında bir zulüm olduğunu anlatan Bozdağ, sözlerini şöyle sürdürdü: "Darbeciler ve Menderes'i asan katiller ile onu yargılayan ve idam kararını verenlerin sıfatı bana göre, o Yüksek Adalet Divanı başkanı ve savcıları benim nazarımda katilden bir farkı yoktur. Hâkim olmuş olabilir. Katillerden de hâkim olabiliyor. Ya ben ipi çekmedim, çekmeyebilir. Haksız bir biçimde hukuku uygulayıp, suçsuz insanları suçlu göstermek için hukukun bütün ilkelerini çiğneyip, ondan sonra suçsuz insanları idama gönderenler, cüppe de giymiş olsalar, savcı ve hâkim de olsalar, insanı şakağından vuran katilden daha beterdirler. Çünkü katilin sırtında cüppe yoktur. Ama bunlar maalesef Yassıada mahkemelerinin hâkimleri ve savcıları cüppeli katillerdir. Bunlardan hesap sormak lazım. Ama kimse hesap soramadı ve rahmetli İnönü'nün çıkardığı kanunla bunları suçlamak bile suç sayıldı."

12 Eylül darbesini yapanların yakasına yapışılıp hesap sorulması için mücadele verdiklerini anlatan Bozdağ, ancak buna CHP, MHP ve BDP'nin karşı çıktığını vurguladı. "12 Eylül'de çok büyük zulüm yapıldı" diyen Bozdağ, sözlerini şöyle devam etti: "Haksızlıklar, işkenceler yapıldı. Bu ülkenin evlatlarının işkence görmesine, mahkemelerde suçsuz yere ceza almasına yol açıldı. Düşününüz solda Erdal Eren, hani şimdi CHP karşı çıkıyor ya. Şimdi kendini solcu zanneden ama esasında bana göre solcu olmayan CHP. Solcu adam bunu yapmaz. 17 yaşındaki Erdal Eren, yargılanıyor. İdam edilemez. Mahkeme yaşını büyütüyor ve idam ediyor. Şimdi olabilir mi? Oluyor. MHP'den bir sürü insan idam sehpasında can verdi. Mustafa Pehlivanoğlu gibi. Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu Mamak zindanlarında dünyanın işkencesini gördü. Şimdi bugün BDP konuşuyor, '12 Eylül den zulüm gördük.' diye. Peki, kardeşim, herkes zulüm gördü. O zaman biz diyoruz ki, gelin bu 12 Eylülcüleri yargılayalım. Yargıya çıkaralım, yargının önünde hesap vermelerinin yolunu açalım. MHP ayağını dayıyor, 'Hayır', CHP 'Hayır' ve BDP 'Hayır' diyor. Niye hayır? Hani siz zulüm gördüydünüz, haksızlık gördüydünüz. Yoldaşlarınız, candaşlarınızı idam sehpalarında bunlar sallandırdı. İşkence hanelerde işkence yaptılar. Zindanlarda bu insanları çürüttüler. Öyleyse bu ülkenin evlatlarını zindanlara çevirenlerden hesap sormalıyız. Gelin hesap soralım. Gelin engeli kaldıralım."

Ancak bütün bunlara rağmen CHP, MHP ve BDP'nin 12 Eylülcülerden hesap sorulması için direnişe geçtiğini kaydeden Bozdağ, "Emin olun Kenan Evren Paşa hayattadır. Kenan Evren Paşa'dan daha fazla 12 Eylül'ün ruhuna ve 12 Eylül'ün anayasasına sadakatle sahip çıktılar. Ben manzarayı takip ederken, o dönemleri bilen birisi olarak yapılanlardan ve yaşanlardan utandım." diye konuştu.

cihan

 




Bu haber 736 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,687 µs