En Sıcak Konular

Milyarlık fidye olayında ilginç iddialar

28 Mayıs 2010 17:41 tsi
Milyarlık fidye olayında ilginç iddialar Türk banker Adnan Saklı'nın 27 milyar Euro fidye için İtalya’nın Rimini kentinde kaçırılıp, polisin operasyonuyla kurtarılmasının yankıları sürüyor.

İtalyan Il Messaggero’nun haberine göre Saklı, Bush Ailesi’nin de mali işleri için kullandığı paravan bir kişiydi. Yine gazetenin iddiasına göre Saklı kaçırılmadı, çetenin bir üyesiydi.

Adnan Saklı’nın çetenin elinden kurtarılmasının ardından kafalarda birçok soru işareti oluştu. İtalyan basını, yıllardır New York’ta yaşayan ve iki aydır Rimini’de iki emekli arkadaşının evinde konuk olan banker Adnan Saklı’nın, gerçekten bu kadar parası olup olmadığını sorguluyor. Rimini ve Roma polisinin ortak düzenlediği kurtarma operasyonunun ardından gözler ABD pasaportlu Adnan Saklı’nın malvarlığına çevrildi. İtalyan polisi, 100 milyar Euro’luk hisse senedi portföyü yönettiği iddia edilen Saklı hakkında da inceleme başlatıldığını açıkladı. Polise verdiği bilgide 27 milyar Euro’luk hissesinin Avrupa bankalarında bulunduğunu söyleyen Adnan Saklı’nın İtalyan bankalarıyla herhangi bir ilişkide bulunmadığı ortaya çıktı. Bu nedenle yetkililer, hisselerin gerçek mi yoksa uydurma mı olduğu konusunda ciddi şüpheler taşırken, Saklı’nın neden uzun süre Rimini’de kaldığını ortaya çıkarmaya çalışıyor. Bazı İtalyan ajansları kaçırılma olayının çok profesyonel olduğunu, ciddi planlar sonucunda gerçekleştirildiğini yazdı.

BUSH AİLESİ'NİN İŞYERİNİ YÜRÜTÜYORDU

Öte yandan Il Messaggero Gazetesi’nde önemli ve özel bir bilgi yer aldı. Konuya yarım sayfa yer ayıran gazete, bu olayla uluslar arası finans düzenini irdeledi. Gazete, polis kaynaklarından edindiği bilgilere dayanarak, adını vermediği tutuklanan çete üyelerinden birinin ifadesinde, “O Bush Ailesi’nin para işlerini de yürütüyordu. Onu paravan olarak kullanıyorlardı” dediğini öne sürdü.

Yine tutuklananlardan Gaetano Scafa’nın, Roma Savcısı Giovanni De Donato’ya, “İnanılmaz bir serveti olduğu sanılsa da aslında o her zaman paravan bir kişi. Kaçırma planını da Adnan Saklı’yla beraber düzenledik” dediği belirtildi.  İsmi internette arandığında, ‘global fon piyasasının gölgedeki kralı olarak’ tarif edilen Adnan Saklı’dan şikayetçi olan, verdikleri parayı geri alamadıklarını, dolandırıldıklarını belirten insanların sayısının hayli yüksek olduğu belirtiliyor. Hatta Saklı’nın güvenilmez finans geçmişi sayesinde bazı ülkelerde kara listeye alındığı da iddia ediliyor.

Hürriyet



Bu haber 825 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,701 µs