iyibilgi özel" /> iyibilgi özel"/>

En Sıcak Konular

Dünyanın sonunu 'bilen' adam!

28 Mayıs 2010 12:21 tsi
Dünyanın sonunu 'bilen' adam! Bunların hepsi tesadüf...Mü? iyibilgi özel

Meksika Körfezi’ndeki “Deepwater Horizon” petrol platformunun 20 Nisan’da çıkan yangınla birlikte batmasından sonra okyanusta oluşan petrol sızıntısı haberlerini haftalardır basından takip ediyoruz. Son olarak dün, ABD Başkanı Barack Obama'nın haftalardır süren çalışmalardan sonra sabrının tükendiğini ve "sert bir şekilde" BP'yi uyardığını okuduk. (Bkz: Obama'yı çok kızdırdılar)



Körfezdeki petrol sızıntısı muazzam bir doğa felaketine yol açıyor. Bu sızıntı yüzünden deniz ulaşımı da aksıyor. Atlantikte hareket eden gemiler, rotalarını değiştirmek zorunda kalabiliyor.  Hatta bazı yabancı kaynaklara göre, şu an kapatılmaya çalışılan sızıntının dışında, daha büyük başka bir sızıntı kaynağı var. O işin spekülasyon kısmı.

Yabancı ve yerli medya şimdiye kadar bunun bir kaza olduğunu yazdı. Hiçbir ciddi yayın kuruluşu bunun bir sabotaj olabileceğini ima dahi etmedi. Çünkü böyle bir çevre felaketinden kim ne fayda sağlayabilir ki?

Oysa şimdi bazı "ilginç" iddialar ortaya atılmaya başlandı. Bunların arasında biri var ki, çok basit temel bir olguya dayandığı için, konu hakkında üretilen diğer "komplo teorilerinin" önüne geçmeyi başarıyor. Çünkü aradaki bağlantıyı pas geçmek imkansız.

Körfez Akıntısı ya da diğer adıyla Golf Stream'i, coğrafya derslerinden hatırladınız mı?



"Golf Stream ya da Körfez Akıntısı Kuzey Atlantik Akıntısı'nın bir parçası olan, Meksika Körfezi'nden başlayıp İngiltere'nin kuzeyine kadar devam eden sıcak su akıntısı. Kuzey Ekvator Akıntısı'nca beslenir. Avrupa'nın kuzeyindeki iklimi yumuşatarak yaşanabilir kılar. Körfez akıntısı, yolculuğuna Meksika Körfezinden başladıktan sonra Kuzey Amerika'nın doğu kıyılarını takip ederek, Florida kıyılarına oradan da Newfoundland'a hareket eder. Akıntı bundan sonra Atlantik Okyanusunu geçer ve 30°D, 40°K dolaylarında ikiye ayrılır; bir kolu Avrupa'nın batı kıyılarına ulaşır, öteki ise Batı Afrika kıyılarına doğru hareket eder." (Wikipedia.org)

Bildiğiniz gibi, BP'ye ait "Derinsu Ufku" adlı petrol platformu, Meksika körfezinde bulunuyordu. İşte iddia o ki yangından sonra ortaya çıkan ve bir türlü durdurulamayan petrol sızıntısı Körfez akıntısı sayesinde İzlanda'ya taşınabilir. Hani şu Eyjafjallajökull volkanın patladığı yer. Ve bu birileri tarafından planlanmış olabilir. Yani kaza değil, diyorlar.

 Püskürttüğü küller yüzünden Avrupa uçuş trafiğini engelleyen volkan ve bu volkanın bulunduğu yere doğru hareket eden muazzam miktarlarda petrol sızıntısı.

İki olay arasında parallelik, dikkatlerden kaçmıyor. Yer altından kaynaklı iki çevre felaketi, biri hava ulaşımını etkilerken öbürü deniz ulaşımına negatif etki ediyor. Ve bir ihtimal körfez akıntısı bu iki felaketi bir araya getirecek. Bu iki felaketin ard arda yaşanması ilginç değil mi? İşte kimilerine göre bu planlı bir hareket. Neden ve kim tarafından planlandı diye soruyorsanız, şimdilik cevap yok. "Nasıl planlanır böyle bir şey, hadi Meksika Körfezindeki felaket insan hatası yüzünden ortaya çıktı, İzlanda'daki volkanı da insan mı patlattı?"  (CERN'deki deneyler sonrasında denk geldiğini hatırlatan ve insan sebep oldu diyenler var) derseniz, gene haklısınız. Olabilir, iki muazzam çevre felaketinin Avrupa'nın kuzeyinde buluşması tesadüftür. Ama biz gene de içimize kurt düşüren bu iddiaları sizinle paylaşmak istedik.

He unutmadan. İşi esas ilginç kılan şey ise pek tesadüfe benzemiyor.

 


 

Aşşağıdaki video, 2009 Hollywood yapımı The Knowing adlı filme ait. Başrollerinde Nicholas Cage'in oynadığı filmin konusu, dünyanın sonunu önceden görebilen bir adamın etrafında dönüyor. Videoyu seyrettikten sonra senaristleri tebrik etmek gelebilir içinizden. Neden mi? Videoyu seyredin, anlarsınız...


NarTube - Watch Video

Bu haber 9,580 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,591 µs