En Sıcak Konular

Ve Manga finalde...

28 Mayıs 2010 09:00 tsi
Norveç'in başkenti Oslo'da düzenlenen 55. Eurovision Şarkı Yarışmasında 2. yarı final yapıldı. Manga grubu "We could Be The Same" adlı parçasıyla finale kaldı. Manga 3. sırada açıklandı.

Kuzey Avrupa'daki en büyük kapalı stadyum olan Telenor Arena'da yapılan ve 17 şarkının yarıştığı 2. yarı finalde ilk 10'a girerek finale kalan ülkeler açıklanma sırasına göre şunlar oldu:

Gürcistan
Ukrayna
Türkiye
İsrail
İrlanda
Kıbrıs Rum Kesimi
Azerbaycan
Romanya
Ermenistan
Danimarka

Salı günü yapılan yarışmada ilk 10'a girip finale kalan ülkeler ise Arnavutluk, Belçika, Beyaz Rusya, Bosna-Hersek, İzlanda, Moldova, Portekiz, Rusya, Sırbistan ve Yunanistan olmuştu.

Ev sahibi Norveç ile birlikte Almanya, İngiltere, İspanya ve Fransa da finale doğrudan katılacak ülkeler.


Manga'nın performansı ve geceden notlar

Norveç'in başkenti Oslo'da yapılan 55. Eurovision Şarkı Yarışması'nın 2. yarı finalinde 17. sırada Türkiye'yi temsilen sahneye çıkan Manga "We Could Be The Same" adlı parçasıyla başarılı bir performans sergileyerek, salonda bulunan 16 bin kişiden büyük alkış topladı.

Sahneye stilist Mehmet Acar tarafından "Que" firmasının kostümleri ile çıkan Manga, koreograf Genevieve Cleary'in koreografisi ile diğer ülkelerden değişik bir performans sergiledi.

Yarışmadaki tek rock grubu Manga, Türk geleneksel müziği ile modern ve Batı müziğini karıştırarak sunduğu sahne gösterisiyle çok başarılı bir şov yaptı.

Sahnede robot olarak insana dönen ve vokalist Ferman'a sarılan Natalie Marrable'ın, lazer ışıkları ile donanmış giydiği 70 kiloluk kostümü, büyük bir ilgiyle izlendi. 55 kilo ağırlığında olan Mararable, kostümünü sahnede çıkarmakta zorlanmaması da dikkat çekti.

Manga yarı finalde, "We could Be The Same" parçasının Belçikalı prodüktör Hans Vrancken tarafından yapılan versiyonu ile sahne aldı.

22 kamera ile takip edilen bu büyük heyecan dünya genelinde 120 milyon insana ulaştı.

Gitarda Yağmur Sarıgül'ün sıçrama hareketleri ve sol gözündeki göz yaşını andıran boya gözden kaçmadı.

Bas gitarda Cem Bahtiyar, bateride Özgür Öney ve DJ Efe Yılmaz tam rock grubuna yakışan tarzlarıyla salonda coşku yarattı.

MTV Müzik kanlında kullanılan büyük şovlarına özgü görüntü, sahne ve estetik anlayışı Eurovision prodüktörleri tarafından Manga'nın performansında kullanıldı.

Yarı finalin başlangıcından önce şovlarıyla programı renklendiren Fra Wallmans Saconoor grubu, ABBA gösterisinin ardından Türkiye'ye 2003'te Riga'da birincilik kazandıran "Everyway That I Can" adlı parçasıyla salonu coşturdu.

Eurovision Şarkı Yarışmasının sunucularından Erik Solbakken, son üç parçayı anons ederken kravatlarında Türk, Gürcü ve Hırvat bayraklarını kullandı.

Öte yandan Bulgaristan'ı temsil eden Miro, sol dizindeki menisküs rahatsızlığı sebebiyle iğne yaptırarak sahneye çıktı.

Manga finalde 14. sırada yarışacak

Norveç'in başkenti Oslo'da Cumartesi günü yapılacak 55. Eurovision Şarkı Yarışması'nda Türkiye'yi temsil edecek Manga grubu, 14'üncü sırada sahneye çıkacak.

55. Eurovision Şarkı Yarışması'nın yarı finalinde yarışan Manga grubu, finale yükselen diğer ülkelerin temsilcileriyle birlikte basın toplantısına katıldı.

Basın toplantısına bas gitarist Cem Bahtiyar ile birlikte katılan vokalist Ferman Akgül, kendilerine oy veren herkese teşekkür ederek, çok mutlu olduklarını söyledi.

Finalde sahneye çıkacakları sıra için yapılan kurada da Ferman Akgül, 14 numarayı çekti.


cnnturk



Bu haber 578 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,335 µs