En Sıcak Konular

CHP’de ipler geriliyor

28 Mayıs 2010 08:32 tsi
CHP’de ipler geriliyor  
CHP’de PM’ye seçilen bazı isimlerin tüzük ihlaliyle partiye üye yapıldığı tartışmalarının ardından şimdi de tepkiler ‘gölge lider’ Sav’a yöneldi.

“Gölge lider” benzetmesi yapılan CHP’nin Genel Sekreteri Önder Sav’ın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu yakın markaja alarak yönlendirmesi, bazı partililerin tepkisine neden oldu. CHP MYK Üyesi Savcı Sayan, “Kılıçdaroğlu, Genel Başkan ama partiyi Önder Bey yönetiyor” dedi. Baykal’ın ayak oyunlarıyla başarısız kılındığını savunan Sayan, “Kılıçdaroğlu değerli bir insan, inşallah aynı ayak oyunları ona yapılmaz” dedi.

Sayan, CHP’ye yeni transfer edilerek Parti Meclisi listesine alınan Süheyl Batum, Sencer Ayata, Enver Aysever ve Mehmet Faraç’ın sahte üye olduğu iddiasıyla ilgili olarak iddiayı doğruladı. Söz konusu isimlerin kurultaydan önceki Perşembe veya Cuma günü yapılan MYK’da üyeliklerinin onaylandığı yönündeki açıklamaları yalanlayan Sayan, “Perşembe ve Cuma MYK toplanmadı” dedi. MYK Üyesi ve Genel Sekreter Yardımcısı Algan Hacaloğlu’nun üye yapıldıklarından haberi olmadığı yönündeki sözlerine destek veren Sayan, “Bu işlerle Algan Hacaloğlu ilgilenmektedir. Onun söylediği her şey imza atarım” dedi.

‘Gizli bir el devreye girdi’

CHP Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş, Deniz Baykal’a yapılanları ‘darbe’ olarak nitelendirdi. Ateş, Kılıçdaroğlu’nun adaylığı için ise “Aday değilim diye açıklama yapmıştı. Sonra ne oldu? Hangi gizli el devreye girdi?” eleştirilerini yöneltti. Kanal A’daki “Görüş Farkı” programına katılan Yılmaz Ateş, Baykal’a haber bile vermeden Kemal Kılıçdaroğlu’nu aday olarak çıkaran Önder Sav ve arkadaşlarına ağır eleştirilerde bulundu. Ateş, “Ben öyle bir oluşumun içinde olsaydım aynaya, çocuklarımın, eşimin yüzüne bakamazdım. Toplum içine çıkamazdım” dedi. Kaset olayının komplo olduğunu ve birilerinin bundan nemalanmaya çalıştığını iddia eden Ateş, “Baykal belki de dönmeyecekti. Bize düşen onun arkasında durmalıydık. Son anda böyle bir organizasyon ortaya çıktı” dedi.

star



Bu haber 693 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,633 µs