En Sıcak Konular

Almanya'nın doğusunda sel alarmı

27 Mayıs 2010 21:55 tsi
Polonya'da en az 15 kişinin ölümüne yol açan sel felaketi Almanya'yı da tehdit ediyor

Almanya'nın Polonya sınırındaki Oder nehrinde su seviyesi beklendiğinden hızlı artmaya başladı. Ratzdorf kasabasında su seviyesi 6,18 metreye ulaşınca alarm seviyesi en yüksek derece olan 4'e çıktı. Nehir yatağındaki baraj ve setlerdeki zayıf noktalarda ek tedbirler alınıyor. Oder'in çevresinde yaşayanlar ise evlerinin önlerine kum torbalarla set oluşturuyor.

Yetkililer su seviyesinin hafta sonuna kadar artmaya devam edeceğini belirtirken, Brandenburg eyaletinin İçişleri Bakanı Rainer Speer, 1997 yılındaki gibi bir durumun meydana gelmeyeceğini tahmin ettiklerini ifade etti. Eyaletin Çevre Dairesi Başkanı Matthias Freude ise baraj ve setlerin çoğu yeri modernize edildiğini belirterek, 13 yılın çok kısa zaman dilimi olduğuna dikkat çekti. Brandenburg eyaleti bu modernize işlemlerine 220 milyon Euro harcadı. Brandenburg Başbakanı Platzeck de Frankfurt Oder nehri kenarında incelemelerde bulundu.

SELİN TERKETTİĞİ POLONYA'DA SALGIN KORKUSU

Polonya'da 'yüz yılın felaketi' ile olarak nitelendirilen selden dolayı şimdiye kadar en az 15 kişi hayatını kaybetti. Yetkililer, selin ardından bölgede salgın olmasından da endişe duyuyor. Sel bölgesindeki çok sayıda evcil ve diğer hayvanların cesetlerinin imha edilmediğini dile getiren yetkililer, selin su ve kanalizasyon sistemlerini bozabildiğine, biyolojik ve kimyasal kirlilik oluşabildiğine dikkat çekti. Suların yerleşim yerlerinden tamamen çekilmesinin iki hafta sürmesi bekleniyor. Bu arada doktor, veteriner ve inşaat uzmanlarında oluşan çalışma grupları selden etkilenen bölgelerde inceleme çalışmalarına başladı. (CİHAN)



Bu haber 575 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    36,439 µs