En Sıcak Konular

'Millet iradesi mahkûm edilemez'

27 Mayıs 2010 21:54 tsi
'Millet iradesi mahkûm edilemez' TBMM) Başkanı Mehmet Ali Şahin'den sert açıklama!

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mehmet Ali Şahin, Türk demokrasisinin bugüne kadar zaman zaman kesintiye uğradığını söyledi. Millet iradesini temsil eden milletvekillerinin TBMM'den yaka paça götürülerek cezaevlerine konulduğunu hatırlatan Şahin, "Aslında müdahaleye maruz kalan milletin iradesidir. O haksız müdahaleler milletin iradesine karşı yapılmıştır. Ancak millet iradesi hiçbir zaman mahkûm edilemez. Asıl mahkûmiyet, milletin kendisinin verdiği mahkûmiyettir." dedi.

Türk Parlamenterler Birliği tarafından TBMM'de verilen resepsiyonda konuşan Şahin, demokrasiyle yönetilen ülkelerde demokrasinin belirli bir seviyeyi yakalaması ve temel hak ve özgürlükler alanında mesafe alınmasının kolay olmadığını vurguladı.

Şahin, Türkiye'nin de şimdiye kadar geldiği noktaya kolay gelmediğini hatırlatırken, "Bir takım bedeller ödedik. Bu bedelleri ödeme günlerinden biri de 27 Mayıs'tır. Türk demokrasisi zaman zaman maalesef kesintiye uğramıştır. Demokrasi dışı müdahalelere maruz kalmıştır. Parlamentomuz kapatılmıştır. Millet iradesini temsil eden milletvekilleri buradan yaka paça götürülerek cezaevlerine konulmuştur. 50 yıl önce milleti temsilen görev yapan 3 devlet adamı asılmıştır. Aslında müdahaleye maruz kalan milletin iradesidir. O haksız müdahaleler milletin iradesine karşı yapılmıştır. Ancak millet iradesi hiçbir zaman mahkûm edilemez. Asıl mahkûmiyet, milletin kendisinin verdiği mahkûmiyettir." şeklinde konuştu.

TBMM çatısı altında bu bugün bunarlı konuşuyor olmaktan derin üzüntü duyduğunu ifade eden Şahin, "Bunları artık geride bırakmak zorundayız. Türkiye'de demokrasi belirli bir seviyeye gelmiştir. Giderek dünyanın en saygın demokratik ülkelerinden biri haline geliyoruz. Bunun mutluluğu içindeyim. Bunda, burada bulunan parlamenterlerimizin de payı büyüktür." ifadelerini kullandı.

Mehmet Ali Şahin, Çevre ve Orman Bakanlığı ile imzaladıkları 90. Yıl Hatıra Ormanı Protokolü çerçevesinde bu güne kadar görev yapan 11 bin 752 parlamenter adına bu yılın sonuna kadar 81 ilde her bir milletvekilinin adına fidanlar dikileceğini kaydetti.

'Parlamenterler Onur Günü' resepsiyonuna TBMM Başkanı Şahin ve Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın yanı sıra çok sayıda eski ve yeni parlamenter katıldı.

(CİHAN)



Bu haber 769 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,043 µs