En Sıcak Konular

Vergi rekortmeni 5 yıl hapisle yargılanacak

27 Mayıs 2010 19:47 tsi
GEÇTİĞİMİZ yılın vergi rekortmenleri arasında 2’nci sırada bulunan Salvo Taragano ve kızı Viki Taragano’nun da aralarında bulunduğu 5 kişi hakkında "Tefecilik yapmak" suçundan dava açıldı.

Hazırlanan iddianamede yurt dışına çıktığı belirtilen Salvo Taragano ve diğer 4 kişi hakkında 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Polise ulaşan ’tefecilik yapıyor’ ihbarı üzerine polis ekiplerince, evine ve iş yerlerine baskın yapılan Salvo Taragano’nun da aralarında bulunduğu 5 kişi hakkında dava açıldı. Maliyeye bildirdiği 15.6 milyon liralık gelir vergisi ile rekortmenler listesine 2’nci olarak giren iş adamı Salvo Taragano’nun Kurtuluş Factoring isimli şirketinin izni kaldırılmış olmasına rağmen, factoring hizmeti yaptığı tespit edildi. Hazırlanan iddianamede, Emniyet Müdürlüğüne yapılan isimsiz ihbar sonucu Kurtuluş Factoring ünvanlı firmanın, factoring ünvanının iptal edilmesine rağmen esnaflardan topladığı çekleri aylık yüzde 4 faiz ile kırdığı, çeklerde bir sorun olduğu taktirde ise baskı kurarak faiz adı altında yeni çekler alındığı, şirketin bulunduğu hanın 6’ncı katındaki Salvo Taragano’ya ait çalışma ofisinde gayri resmi çeklerin bulunduğu anlatıldı. Salvo Taragano ve kızı Viki Taragano’nun Sarıyer’deki evinde yapılan baskında ise Kurtuluş Factoring tarafından müşterilerden alınan gayri resmi çeklerin bulunduğu belirtildi.

İZNİ İPTAL EDİLMİŞTİ

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nün yaptığı incelemede Kurtuluş Factoring ünvanlı firmanın factoring izninin Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) tarafından 02.04.2009 tarihinde iptal edildiği ve şirketin halen faaliyette olduğu tespit edildi.
İhbardan sonra savcılık tarafından yapılan incelemelerde, Kurtuluş Factoring Hizmetleri AŞ. ünvanlı firmanın faaliyet adresinde ve Salvo Taragano’nun ikamet adreslerinde yapılan aramalarda 46 adet çek aslı, 39 adet senet aslı, 91 bin 635 TL., 10 bin 625 USD., çok sayıda çek ve senet fotokopisi, 3 adet Kurtuluş Factoring Viyabank ve Optima Bank’a ait kaşelere el kondu. Salvo Taragano’nun evinde yapılan aramada ise E.E, E.Y, M.A, M.K ve N.Ç’ye ait boş çek asıllarının bulunduğu ve el koyulduğu bildirildi. Firmanın yönetim kurulu üyesi Viki Taragano’nun ikamet adresinde ise 524 adet çek aslı, 16. bin TL,, 11 bin 200 USD, 3.600 Euro, 7 adet tapu senedi aslı, çok sayıda ziynet eşyası, hesap cüzdanları, 4 adet yüksek tutarlı havalelere ait banka dekontu sureti ele geçirildi. Soruşturma kapsamında diğer adreslerde de yapılan aramalarda çok sayıda çek ve senet ele geçirldi.

HERHANGİ BİR İŞLEM YAPILMIYORDU

Cumhuriyet Savcısı Faruk Erşen Yılmaz tarafından hazırlanan iddianamede, Salvo Taragano’nun 09.01. 2010'da yurt dışına çıkış yaptığı ve bu yüzden ifadesi alınamadığı anlatıldı. Şüpheli Viki Taragano alınan ifadesinde ise, Kurtuluş Factoring A.Ş. ünvanlı firmanın kuruluşundan beri hissedarı olduğunu, BDDK tarafından factoring çalışma izninin iptal edilmesinin ardından müşterilerden gelen çek ya da senetlerle ilgili herhangi bir işlem yapılmadığını anlattı. Bulunan ziynet eşyalarının ise kendisine ve aile fertlerine ait olduğunu söyledi.

5 YIL HAPİSLERİ İSTENDİ

Hazırlanan idddianamede, şüpheli Viki Taragano ve Salvo Taragano’nun sahibi oldukları Kurtuluş Factoring firmasının factoring izninin iptal edilmesine rağmen factoring faaliyetinde bulunarak tefecilik suçunu işledikleri, şüpheliler Serkan Gedik, Moris Adoto ve Dilek Özkaçar’ın da bu firma adına tefecilik yaptıkları tüm evraklar kapsamında anlaşıldığı belirtildi. Yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak olan 5 kişi hakkında TCK’nın 241/1, 53’ncü maddeleri gereğince 2 yıldan 5 yıla kadar hapsi isteniyor.



Bu haber 820 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,225 µs