En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu o kelimeyi ağzına almadı

27 Mayıs 2010 16:37 tsi
Kılıçdaroğlu o kelimeyi ağzına almadı Ergenekon'a destek mi çıkıyor? Neden Kürt kelimesinini kullanmadı. Kılıçdaroğlu eleştirilere cevap verdi.

Kemal Kılıçdaroğlu kurultay konuşmasında doğu sorununa değinirken Kürt kelimesini ağzına almadı. Kılıçdaroğlu gerekçesini de "Etnik kimliği ve inançları siyasetin merkezine koymayı doğru bulmuyorum" sözleriyle açıklıyor.

CHP’nin yeni lideri Kemal Kılıçdaroğlu Milliyet'ten Fikret Bila ve Radikal'den Murat Yetkin’e konuştu. Kılıçdaroğlu'nun Zonguldak seyahatini takip eden Bila sordu, yeni lider cevapladı.

ETNİK KİMLİK SİYASETE GİRMESİN

En çok merak edilen de kongre konuşmasında neden Kürt kelmesini kullanmadığıydı. Bila bugünkü köşesinde Kılıçdaroğlu'nun cevabını yazdı. Çiçeği burnundaki isim işte böyle cevap veriyor:

"Kürt sözcüğünü kullanmak bir maharetse, kullanırız. Ben Kürt demedim ama Türk de demedim, Çerkez de demedim. Etnik kimliği ve inançları siyasetin merkezine koymayı doğru bulmuyorum. Etnik kimlik şereftir diyoruz. Siyasetçinin görevi toplumun tamamının sorunlarını çözmektir.
İnanç da insanla Allah arasında mahrem bir ilişkidir. İnançlara saygı göstereceksiniz. Ama toplumun özünde bir insan olduğunu unutmayacaksınız. Kişi, anne ve babasını seçemediğine göre etnik kimlik veya inanç, siyasetin merkezinde olmamalı. Bu nedenle kimse ötekileştirilmemeli. İbadetin yerine getirilmesi, önünde yasal engeller varsa onu kaldırmak siyasetçinin görevidir. Ayrıca kültürel alanda da aksaklıklar varsa, onları da gidereceğiz."

TUTUKLULUK HALİ İNFAZA DÖNÜŞTÜ

Ergenekon sanıklarına arka çıktığı eleştirilerine de cevap veren Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

"O eleştirileri okuyorum. Bir yerde bir hukuksuzluk varsa onu eleştirmek görevimizdir. Tutukluluk hali infaza dönüşmüş durumda. Şimdi o eleştirileri yazanların başına da aynı iş gelse, o zaman “bize yapılan iyi oldu, oh oldu” diyecekler mi? Hukuk devletini savunmanın avukatlıkla, savcılıkla ilgisi yok. Biz özel yetkili mahkemeleri kaldıracağımızı söylüyoruz."

İTİRAZ SÜRESİ GEÇTİ

Parti meclisine giren bazı isimlerin üye olmadığı yönündeki iddialara değinen Kılıçdaroğlu, olayı bilmediğini ancak itiraz süresinin geçtiğini hatırlatıyor:

"Ben parti yönetiminde değildim. Bilmiyorum. Olacağını sanmıyorum ama eğer böyle bir durum varsa, o zaman itiraz etmeleri gerekirdi. Sanıyorum itiraz süresi geçti. Özellikle yıllarını partiye vermiş arkadaşların partiyi yıpratacak konularda daha dikkatli olmalarını beklerim."



Bu haber 749 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,538 µs