En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu'nun yeni A takımı

27 Mayıs 2010 15:59 tsi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumartesi günü toplanacak Parti Meclisi toplantısında yakın çalışma arkadaşlarını seçecek, yeni stratejisini belirleyecek.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumartesi günü toplanacak Parti Meclisi toplantısında yakın çalışma arkadaşlarını, yani A Takımını seçecek. Cumartesi günü yapılacak PM toplantısında, aynı zamanda MYK da belirlenecek. Böylece PM’nin ardından MYK’da da Deniz Baykal’ın izleri neredeyse kalmayacak. Haftaya Salı günü gerçekleştirilecek CHP Grup toplantısında ise, iki grup başkanvekili için seçim yapılacak.
CHP'nin yeni Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partinin vitrinini sil baştan yenileyecek. Partinin en etkili organı olan MYK'da Önder Sav yine genel sekreter olarak kalacak. Tüzük değişikliğinin yürürlüğe girmesinin ertelenmesinden dolayı Sav'ın güçlü sekreter konumu devam edecek.

-İKİ GRUP BAŞKANVEKİLİ SEÇİLECEK-

PM’ye giren Grup Başkanvekili Hakkı Suha Okay'ın Genel Merkez'e kaydırılması ve genel başkan yardımcısı olması bekleniyor. Kılıçdaroğlu ile Okay'dan boşalacak iki koltuğa da Muharrem İnce ile Mehmet Akif Hamzaçebi'nin getirileceği ifade ediliyor.

-CHP’YE YENİ VİTRİN-

CHP kulislerinden sızan bilgiye göre MYK'ya girmesi beklenilen isimler şöyle:
Önder Sav, Hakkı Suha Okay, Gürsel Tekin, Haluk Koç, Nihat Matkap, Faik Öztrak, Ali Rıza Ertemür, İsa Gök, Tekin Bingöl, Hurşit Güneş, Şahin Mengü, Çetin Sosyal, Oya Araslı, Gülsün Bilgehan, İzzet Çetin, Mahmut Duyan, Nevin Gaye Erbatur, Eşref Karaibrahim, Umut Oran, Ensar Öğüt, Malik Ecder Özdemir, Abdullah Özer ve Mesut Değer.
Gürsel Tekin, Hakkı Suha Okay, Tekin Bingöl’ün genel başkan yardımcısı, Haluk Koç ile Mesut Değer'in de genel sekreter yardımcısı olacağı ifade ediliyor. Genel Saymanlığa da Nihat Matkap ile Faik Öztrak'ın getirileceği belirtiliyor.

-GÖLGE KABİNE KURULACAK-

Kılıçdaroğlu, CHP vitrininin ardından gölge kabine için düğmeye basacak. MYK ve iki grup başkanvekilinin belirlenmesinin ardından gölge kabine oluşturulacak. Kabinede her bakanı bir CHP’li yakın takibe alacak. Gölge bakanlar, AKP Hükümeti’ni yakın takibe alacak. Özellikle yolsuzluk dosyaları üzerinde durulacak. Bakanların icraatları masaya yatırılacak ve yanlış uygulamalar anından kamuoyuna açıklanacak.
Edinilen bilgiye göre Kılıçdaroğlu da, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı âdeta gölge gibi yakından izleyecek.



Bu haber 668 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,838 µs