En Sıcak Konular

Matematik kursu yerine Kandil’e gitti

27 Mayıs 2010 13:57 tsi
Matematik eğitimi almak isterken kendini Kandil'de bulan Dilan'ın öyküsü...

İstanbul Taksim, 33 yıl aradan sonra 1 Mayıs'a ev sahipliği yapıyordu...

Sendikalar, gençler, toplumun farklı renkleri bayram coşkusunu yaşarken, İstanbul polisi adım adım takipteydi.

Gözaltında tutulan, Kandil'de 45 gün bomba eğitimi verilip İstanbul'a gönderilen 19 yaşındaki Dilan'dı,  Büyük-Berçem-Dilo kod adlı terörist. Terörle Mücadele ekipleri, örgütün 'Bugün İstanbul polisi 1 Mayıs kutlamalarında. Keşfe gidebilirsin' talimatını verdiğini belirledi. Kadın teröristin her adımı, kameralara alındı. Polis, Dilan'a bir nefes uzaklığındaydı. Dilan, Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyeti önünde keşif yaptı, ablasının evine giderken de kıskıvrak yakalandı.

BİNAYI PATLATACAKTIM


Hedefi, Emniyet binasını içindekilerle birlikte havaya uçurmak, kendisine emredilen 'sansasyonel eylemi' hayata geçirmekti. Genç kız, verdiği ifadede de yakalanmaması durumunda, araç anahtarı ile kuracağı düzenek sayesinde Emniyet Müdürlüğü binasını patlacağını söyledi.

BÖYLE KANDIRDILAR


19 yaşında bir genç kızı, kana susamış bir terörist haline getiren öykü ise ibretlik. Sakarya'da ailesiyle birlikte yaşayan Dilan'ın hayatı üniversite ile bambaşka bir seyir aldı. 2 yıllık Gaziantep Meslek Yüksekokulu'nu kazanan genç kızın arkadaş çevresi kısa sürede değişti. O matematik dersini geliştirmek istiyordu. Terör örgütü yandaşı arkadaşları, 'Matematik eğitimi alırsın' diye genç kızı İstanbul'a gönderdi. Matematik için İstanbul'a geçen Dilan, 2010 yılının ocak ayında Kandil'e gönderildi. 45 gün bomba eğitimi gördü.

SEN GİT, BİZ SANA ULAŞIRIZ


Terör örgütünün dağ kadrosu, eğitim sonrası Dilan'ı 'Sen git, normal hayatına dön. Sana ulaşacağız, eylem talimatı bekle' diye İstanbul'a gönderdi. Azılı bir terörist olarak Türkiye'ye dönen Dilan, Mart 2010'da Sakarya'ya ailesinin yanına döndü. Babası ise harekete geçmişti.

KIZIMI KURTARIN


Kızının terör örgütünün Kandil'deki kamplarına gittiğini duyan babası Sakarya Emniyeti'ne başvurup ihbarda bulundu, kızının kurtarılmasını istedi. Bu esnada Dilan'ın aniden dönüşü, aileyi çok sevindirmişti. Dilan, babasıyla birlikte Emniyet'e başvurarak, 'örgüte katılmadığını, amcasının yanına Diyarbakır'a gittiğini' söyledi. Hakkındaki arama kararı durduruldu. Takipten kurtulduğunu sanan Dilan eylem için İstanbul'a ablasının yanına gitti. (Akşam)

akşam



Bu haber 714 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,970 µs