En Sıcak Konular

İsrail, yardım gemisi için kararını verdi

27 Mayıs 2010 13:35 tsi
İsrail, yardım gemisi için kararını verdi İsrail'in 'Yediler' olarak adlandırılan dar kabinesi, yardım gemileriyle ilgili kararını verdi.

İsrail'in "Yediler" olarak adlandırılan dar kabinesi, Gazze'ye yardım taşıyan uluslararası filonun durdurulmasına ve gemilerdeki yardım malzemelerinin Gazze'ye transfer edilmesine karar verdi.

"Yediler"in dün yaptığı toplantıda "gerekirse güç kullanılarak gemilerin Aşdod limanına getirilmesi kararına varıldığı", gemideki eylemcilerin tutuklanması ve ülkelerine geri gönderilmesinin de kabinece benimsendiği bildirildi.

Kabine Sekreteri Zvi Hauser'in, toplantıda aksi yönde görüş belirterek gemilerin Gazze limanına ulaşmasına izin verilmesi önerisinde bulunduğu kaydedildi.

Hafta sonunda Gazze sahillerine ulaşması beklenen gemilerle ilgili durumu değerlendirmek üzere dün bir araya gelen "Yediler"in toplantısı hakkında basına bilgi veren bir yetkili de, donanmanın gemileri durdurmasına ilişkin uluslararası medyadaki olumsuz etkilerin değerlendirildiğini anlattı.

Bu arada Haaretz gazetesi, "gemideki yolcuların Aşdod limanında, beyaz elbiseler giymiş İsrailli kadın askerler tarafından karşılanarak, kendilerine 4 yıl önce Gazze'ye kaçırılan İsrailli asker Gilad Şalit ile ilgili birer mektup vermeleri ve ardından gemilerin Gazze'ye hareket etmesi" yolundaki önerinin toplantıda dile getirildiğini belirtti.

Toplantıdaki bir bakanın da "Gazze'den Sderot'a atılan roketlerin Aşdod'a getirilerek, gemideki eylemcilerin ve basın mensuplarının görmelerinin sağlanmasını" önerdiği kaydedildi.

İsrail Savunma Kuvvetleri, gemilerin Gazze yolculuğuna izin verilmeyeceğini sık sık tekrarlıyor.

GEMİ OPERASYONUNA KARARTMA

Öte yandan Yedioth Ahranot gazetesi "Denizde İhtilaf" başlıklı haberinde, ordunun önce gemileri İsrail karasularına girmemeleri yönünde uyaracağını, uyarıya rağmen girmeleri halinde deniz komandolarının gemileri durduracağını bildirdi.

Gemilerde patlayıcı olup olmadığının araştırılacağı, ardından yolcuların Aşdod'daki özel bir tesise getirileceği belirtilen haberde, özel bir elektronik karartma mekanizması uygulanarak gemilerdeki operasyonun basın yayın organlarına yansımasının önleneceği, gemilerdeki malzemenin de kontrolden geçirilerek Gazze;ye nakledileceği kaydedildi.

Gemilerdeki eylemcilerden İsrail vatandaşı Dror Feiler da gazeteye, İsrail'in askeri operasyondan kaçınması gerektiğini, aksi halde ülkenin imajının zarar göreceğini söyledi.



Bu haber 877 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,488 µs