En Sıcak Konular

Ankara'ya 911 sistemi geliyor

27 Mayıs 2010 12:23 tsi
Ankara Valiliği'ne atanan Antalya Valisi Alaaddin Yüksel görevine başladı. Vali Yüksel, Antalya'da uygulamaya soktuğu acil durumlar için tek numaranın Ankara'da da hayata geçirileceğini söyledi.

Ankara Valisi'nin bir diğer hedefi ise Gençlerbirliği ve Ankaragücü'nü Bursaspor gibi şampiyon yapmak. 
 
Vali Yüksel, Ankara Valiliği'nde yapılan tören ile yeni görevine başladı. Ankara'nın eski Valisi Kemal Önal ise devir teslim törenine katılmadı. Yüksel, daha sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Ankara Valiliği'nde mülki idare amirleri ve il müdürleri tarafından karşılanan Vali Yüksel, Ankara'da görev yapmanın onur ve gurur verici olduğunu belirtti.

Amerika'daki 911 gibi Türkiye'de acil çağrı için tek numara sistemini Ankara'da uygulamak istediğini dile getiren Yüksel, Kent Güvenlik Sistemi mobese dışında polis, jandarma, sağlık, çevreye kadar tüm acil çağrı numaraların tek bir numarada toplanması için çalışma başlatacaklarını ifade etti.

Sistem sayesinde acil çağrıda bulunanların hangi ev veya işyerinden arandığından kim olduğuna kadar da belirlenebileceğini anlatan Yüksel, acil çağrı sisteminin tek numarada toplanmasıyla ilgili çalışmanın Antalya'da gerçekleştirildiğini ve başarılı sonuçlar alındığını hatırlattı.

Görev teslim töreninde hizmet yarışında bir bayrak değişimi yaşandığını vurgulayan Yüksel, "Ankara'da hizmet bayrağını devraldık. Şevk, azim ve yüksek tempoyla çalışmalara devam edeceğiz. Aziz Ankaralıların hizmetinde olmaktan onur ve gurur duyuyorum." diye konuştu.

Ankara'nın eğitimden sağlığa, sanayiden tarıma kadar önemli bir konumda olduğuna dikkat çeken Vali Yüksel, dünya kenti olması için Başkent'teki tüm kesim ve kanaat önderleriyle bir araya gelerek fikir birliği yapacaklarını söyledi. Yüksel, Ankara'nın kalkınmasının mutlak hedefleri arasında olacağını vurguladı.

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, daha sonra basın mensuplarına makamında görüntü verdi ve sohbet etti. Daha sonra Yüksel, basın mensuplarıyla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Öte yandan Ankara Valiliği'nde görev yapmış eski valilerin yer aldığı fotoğraf albümüne, emekliye ayrılan Kemal Önal'ın da fotoğrafı kondu.

cihan



Bu haber 692 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,146 µs