En Sıcak Konular

27 Mayıs Darbesi'ne ilanlı protesto

27 Mayıs 2010 11:23 tsi
Eskişehir'de Hukuksal Bakış Derneği, 27 Mayıs 1960 yılında yapılan Türkiye'nin ilk askeri darbesini ve yapanları ilginç bir yolla protesto etti.

Dernek üyesi avukatlar, kentte yayın yapan yerel gazetelere verdikleri ilanla, darbelerin Türkiye'nin gelişmesini ne kadar olumsuz etkilediğini ve insanlara verdiği zararları anlatırken, bir daha asla darbe istemediklerini belirtti.

"Darbe mi? bir daha asla istemiyoruz" başlıklı ilanda, 27 Mayıs 1960 Askeri darbesiyle asılan dönemin başbakanı Adnan Menderes'in idam sehpasında çekilmiş fotoğrafı ile yine 12 Mart Muhtırası sonrası idam edilen Deniz Gezmiş ve iki arkadaşı ile 12 eylül 1980 darbesinde idam edilen 9 ülkücü gencin fotoğraflarına yer verildi. Söz konusu darbe mağdurlarının resimlerinin yanında ise onların idam edilmeden önce söyledikleri duygu dolu sözleri yer aldı.

Dernek Başkanı Avukat Turgay Balaban, amaçlarının darbelerle yaşanmış insanlık dışı hareketleri, bunları yapanları protesto etmek, bu tür tarihe kara lekelerle geçen olayların bir daha yaşanmaması ve insanları duyarlı hale getirmek için bu ilanı verdiklerini söyledi.

Darbelerin siyasi görüşü ne olursa olsun herkese acı çektirdiğini, geride üzüntü, gözyaşı bıraktığını vurgulayan Avukat Balaban, "Artık her ne şekilde olursa olsun darbe istemiyoruz." dedi. Avukat Balaban, "İnsanlar acı, ızdırap yaşamasın. Analar, babalar, sevgililer ağlamasın. Çocuklar yetim kalmasın. Ülkemiz refah ve mutluluk içinde olsun. Artık darbenin kelimesinin bile telaffuz edilmesine tahammülümüz yok." diye konuştu.

Yaşanan son gelişmeler karşısından darbe heveslilerinden hesap sorulabildiğinin altını çizen Avukat Balaban, demokrasinin tüm kurumlarda yerleşerek halk tarafından da daha iyi benimsenmesini istediklerini kaydederek, "Bu bağlamda, ülkemizin, insanlarımızın darbelerle yerinde saymak ve üzülmek yerine daha ileri seviyeye ulaşmasını arzuluyoruz. Tek istediğimiz ülkemizde hoşgörünün, mutluluğun, demokrasinin ve gelişmişliğin hakim olmasıdır." ifadesini kullandı.

cihan



Bu haber 579 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,968 µs