En Sıcak Konular

ABD'de bayrak skandalı yaşandı...

27 Mayıs 2010 10:25 tsi
A Milli Futbol Takımı'mızın, Kuzey İrlanda ile ABD'de oynadığı hazırlık maçında bayrak skandalı yaşandı.

Connecticut eyaletinin Hartford şehrindeki Veterans Stadyumu'nda yapılan karşılaşmada Türkiye ve Kuzey İrlanda'nın bayrakları, ABD'ninkinden çok alçakta kaldı. ABD bayrağının direğinin diğer iki ülke bayrağının iki katını geçtiği gözlendi. Ayrıca yan yana üç direk olduğu halde ABD bayrağının diğer kenarda yükseğe çıkarıldığı karelendi. Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) çatısı altındaki özel mücadelede FIFA ve Fair Play bayraklarının da yer almadığı dikkati çekti. Karşılaşmayı, Milli Takımlar Sorumlusu Levent Kızıl izlirken, şimdi gözler Türkiye Futbol Federasyonu'na çevrildi.

Statüye göre; özel maçlar FIFA ve UEFA'nın izni dahilinde organize ediliyor. Türkiye ve Kuzey İrlanda arasındaki maç da ülke milli takımları olduğu ve kıta değişikliğinden ötürü FIFA'yı ilgilendiriyor. Eğer iki ülke Avrupa'da bir ülkede karşılaşsaydı UEFA'dan izin alacaktı. Dolayısıyla dünkü maçın ABD'li hakemi Terry Vaughn ve yardımcıları, FIFA'nın gözetiminde ABD Federasyonu'nca atandı. Özel maç ve diğer tüm resmi müsabakalarda ev sahibi, misafir takım, FIFA ya da UEFA, bir de Fair Play bayrağı bulundurulması zorunlu.


Ancak bayrak ölçüsünde ve yüksekliğinde kesin bir kıstas yok. Ancak uluslararası teamüller çerçevesinde rakip ekiplerin bayraklarının boyu eşit olmak durumunda. Mücadeleye ev sahipliği yapan ülkenin bayrağında ise koşul yok. Fakat Milli Takım'ımız, 2006 Dünya Kupası Elemeleri'nde cezalı olduğu için 3 maçını Almanya'da oynamış; ancak bu randevularda Almanya bayrağı yer almamıştı. Dünkü 90 dakika da FIFA'nın izni dahilinde, lisanslı maç organizatörünün himayesinde oynandı. Ancak üç bayrağın hizasındaki farklılık kafaları karıştırdı.

Öte yandan Ay-Yıldızlı futbolcularımızdan Selçuk İnan, New York'ta pasaportunu bir takside unuttu. Bir ABD'li vatandaş, pasaportu bulup turkishsoccer.com isimli internet sitesine konuyla ilgili mail attı. Türk konsolosluğu ile görüşen milli takım yetkilileri, pasaportu teslim aldı. Pasaportu bulan ABD'li, Milli Takım'ımızın ABD ile oynayacağı 3. hazırlık maçına davet edildi. Bu arada kadrodaki Mehmet Topuz, sakatlığı sebebiyle kamptan ayrıldı.

bugün

 



Bu haber 636 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,463 µs