En Sıcak Konular

Durak'a MHP'nin sahip çıkması tutarsızlık

27 Mayıs 2010 10:14 tsi
Durak'a MHP'nin sahip çıkması tutarsızlık
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, "Devlet Bahçeli'nin randevu bile vermediği Aytaç Durak'a MHP'nin sahip çıkması tutarsızlık" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, MHP'nin üst düzey yetkililerinin eski Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak için Meclis'te toplantı düzenlemelerini eleştirerek, "Devlet Bahçeli'nin randevu bile vermediği Durak'a MHP'nin sahip çıkması tutarsızlıktır." dedi.

Yazılı açıklama yapan Çelik, "MHP Genel Başkan Yardımcıları Recai Yıldırım ve Metin Çobanoğlu, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ve tüm MHP Adana Milletvekilleri bir araya gelerek, Aytaç Durak'ın arkasında olduklarını teyit etmek için basın toplantısı düzenlemişlerdir. Aytaç Durak'ın hakkındaki yolsuzluk iddiaları ve şaibeler yüzünden Sayın Devlet Bahçeli tarafından MHP çatısından kovulmasından bu yana defalarca olduğu gibi, bir kez daha söz konusu milletvekillerinin yüce Meclisimizin çatısı altında Durak adına kenetlenmeleri, Türk siyasi hayatının ahlaki temelleri açısından esef vericidir. Bu sayılan isimlerin demokrasi ve hukuk devletine dair tutumları ve gerçekten hangi mutabakat temelinde hareket ettikleri artık kesinleşmektedir." ifadesini kullandı.

Çelik açıklamasında, "Sayın Devlet Bahçeli tarafından randevu bile verilmeyen, tüm kamuoyuna hitap edilerek MHP'den kovulan Aytaç Durak'a bu kadar kısa bir zaman içerisinde partinin üst düzey yetkililerince bu derece güçlü bir şekilde ve içtenlikle sahip çıkılması, kendi başına bir tutarsızlık örneği olduğu gibi Adana halkının hak etmediği bir kaos oluşturmaktadır. Adana'mız, söz konusu şahıs yüzünden sadece yolsuzluk ve hukuksuzluk haberleri ile anılmayı hak etmemektedir. MHP yetkilileri, bunu oldukça iyi bilmelerine rağmen ufak siyasi çıkar hesapları ile Adana'da yolsuzluk düzeninin yeniden işbası yapmasını neden istediklerini hayatları boyunca halkımıza açıklamak zorunda kalacaklardır. Zira MHP'den kovulan Aytaç Durak'la ilgili defalarca kamuoyunun önüne çıkan bu isimlerin hassasiyetinin, hukuk, hakkaniyet, Adana halkının hakları ve refahı yönünde olmadığı açıktır. Söz konusu basın toplantısına katılan MHP milletvekilleri, Sayın Devlet Bahçeli'nin iradesine aykırı olarak ve Adana Büyükşehir belediyesi meclisinin MHP'li üyelerinin iradelerine ipotek koyarak, Adana'da şaibelerle anılan bir yönetimin yeniden işbasına dönmesini istemişlerdir. MHP Adana milletvekillerinin neden ve neyi amaçlayarak Aytaç Durak'ın göreve dönmesi için hukuku zorlayarak kapı aralamaya çalıştıkları açığa çıkmıştır." ifadesine yer verdi.

"TÜRKEŞ'İN SİYASİ AHLAK PRENSİPLERİNDEN HABERDAR DEĞİLLER"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik'in açıklaması şöyle: "Aytaç Durak'la ilgili konularda bu derece şaşırtıcı bir birlik ve beraberlik içerisinde bulunan MHP Adana milletvekillerinin, Adana ile ilgili vizyonlarının, Sayın Devlet Bahçeli tarafından MHP'den kovulan Aytaç Durak etrafında kenetlenmekten ibaret olduğu bellidir. Ülke siyaseti hakkında söyleyecek tek cümlesi olmayan, AK Parti'ye iftira atmayı ve kamu düzenine meydan okumayı misyon haline getirmiş olan bazı isimlerin siyasetteki varlık sebebinin Aytaç Durak'ın sorunlarını çözmek olduğu anlaşılmaktadır. Halkın iradesini mecliste temsil eden partilerinden birinin Genel Başkan Yardımcısı'nın, tüm odak noktasının Türkiye siyasetine yakışmayacak bir üslup aracılığı ile sadece Aytaç Durak tarafından yönetilen bir belediyeye kavuşmaktan ibaret olması oldukça ibretliktir. Öte yandan, bu basın toplantısında MHP adına konuşanların, Sayın Başbakanımız ve Sayın İçişleri Bakanımız hakkında kullandıkları üslup ve ortaya attıkları temelsiz iddialar, Hitler'in Propaganda Bakanı Goebbels'in yönteminin ve söyleminin bir kopyasıdır. Siyasi kariyerlerini Mussolini yöntemleriyle sokakları kışkırtmak ve şehit cenazelerini istismar etmek üzerine kuran bu söylem sahiplerinin, ülkücü hareketle tek bağlantılarının koltuk davası olduğu görülmektedir. Rahmetli Başbuğ Türkeş'in ülkücü gençlere hitabında dile getirdiği siyasi ahlak prensiplerinden hiç haberdar olmadıkları da anlaşılmaktadır. Bu söylem sahiplerinin Hitler'in propaganda Bakanı Goebbels'in yöntemleriyle hukuk ve milli irade gibi kavramları çarpıtmaya çalışmaları, küçük siyasi oyunlardan öte anlam ifade etmemektedir. Kuşkusuz, yolsuzluk düzenini yeniden ihya etmeye çalışanların Türk milliyetçiliğini de nasıl istismar ettiğini herkes görmektedir. Aytaç Durak'ın savunulması adına düzenlenen bu basın toplantısına katılan MHP milletvekillerinin samimi olup olmadıkları, hemen bir deklarasyon yayınlayarak, Aytaç Durak'ın MHP'ye dönmesini kendi parti yönetimlerinden talep ederlerse anlaşılacaktır. Aksi halde Sayın Devlet Bahçeli'nin haklı prensiplere dayalı olarak ihraç ettiği Aytaç Durak'ın etrafında hangi amaç etrafında kenetlendiklerini vatandaşlarımız çok iyi değerlendirecektir. Hukuk, hak, adalet ve milli irade gibi kavramların arkasına sığınarak rant mücadelesi verenlerin, söylem ve eylemlerini ifşa etmek vatandaşlarımıza olan en önemli borcumuzdur. Bu kutsal borcu ödemek için AK Parti'nin ahlaki prensipleri temelinde mücadele etmeye devam edeceğiz."

cihan



Bu haber 558 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,084 µs