En Sıcak Konular

Başkan Şengün'den ilginç karar

27 Mayıs 2010 09:34 tsi
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Köksal Şengün, Dursun Çiçek'le ilgili Ergenekon dava dosyasını Yargıtay'a gönderdi.

Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi, Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner ve 3. Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk'in de aralarında bulunduğu 14 sanıklı davayı, Albay Dursun Çiçek'in yargılandığı "İrtica ile Mücadele Eylem Planı"yla ilgili davayla birleştirmişti. Mahkeme, kararına, Çiçek ile Cihaner davası arasında 'hukukî ve fiilî irtibat' bulunmasını gerekçe göstermişti. Ancak Cihaner'in dosyası İstanbul'a beklenirken Çiçek davasına bakan Hakim Köksal Şengün'den ilginç bir icraat geldi. Şengün, Çiçek'in dosyasını ilgisi olmadığı halde Yargıtay'a gönderdi.

Şengün'ün, Cihaner'in 'görevi kötüye kullanmak ve belgede sahtecilik' suçlarından yargılandığı davayla ilgisi olmayan millete komplo belgesine ilişkin dava dosyasını Yargıtay'a göndermesi hukukçuları şaşırttı. Köksal Şengün'ün ismi geçtiğimiz günlerde internete düşen ve Yargıtay 8. Ceza Dairesi üyesi Hamdi Yaver Aktan'a ait olduğu ileri sürülen ses kaydında geçmişti. Aktan, 'clipshack.com' adlı video paylaşım sitesinde yayınlanan ses kaydında İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Köksal Şengün'den, Emin Gürses'i tahliye etmesini istediğini belirtiyor. Şok ses kaydında Aktan, "Emin Bey çıktı mı? Çıktı. Söyledik burada Köksal'a, niye tutuyorsun bu adamı..." diyor. Ergenekon terör örgütü üyesi olmak suçundan tutuklanan Doç. Dr. Emin Gürses, geçtiğimiz ocak ayında tahliye oldu. Doç. Dr. Ümit Sayın da aynı duruşmada Gürses'le birlikte serbest bırakıldı. Bu arada Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Yargıtay'ın istediği dosyayı Diyarbakır'a gönderdiği ortaya çıktı.

Cihaner'in avukatı Turgut Kazan, özel yetkili mahkemenin, 10 Mayıs'ta verdiği birleştirme kararını 16 günde tamamladığı için 28 Mayıs'a kadar dosyanın Yargıtay'a gönderilmesine imkan kalmadığını açıkladı. Kazan, "Üstelik sokaktan biri, kendini şikayetçi sayarak, bu karara itiraz ettiği gerekçesiyle dosya dün (önceki gün) Yargıtay'a değil, Diyarbakır'a gönderildi. Biz sırf dosyanın Yargıtay'a gönderilmesini riske atmamak için 'Tutukluluğunun devamı kararına itiraz etmiyoruz' dedik, işe yaramadı. Sonuçta sokaktan birinin itirazı esas alındı, Yargıtay kararı yok sayıldı.'' şeklinde konuştu.

 zaman



Bu haber 716 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,696 µs