En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu'na farklı tavsiye...

27 Mayıs 2010 09:08 tsi
CHP’nin yeni Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Etro marka gömlek giymesi daha çok konuşulacak gibi görünüyor.

Damat-Tween markalarının sahibi Süleyman Orakçıoğlu “Herkes Türk markalarını konuşuyorken Kemal Bey de Türk ürünlerini tercih etmeliydi” dedi...

CHP’nin yeni Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 500 liralık İtalyan Etro marka gömlek giymesi Türk markalarının tepkisine neden oldu. Yurtdışındaki başarılarıyla adından söz ettiren Damat, Tween ve ADV markalarının sahibi Orka Grup’un Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, Kılıçdaroğlu’nun bu tercihini eleştirdi. Orakçıoğlu şöyle konuştu:

“Kemal Bey’in siyasete son derece önemli katkısı olacağına inanıyorum ama böyle insanlar aynı zamanda toplumda ‘rol model’dirler. Türk markalarının dünya pazarlarında etkinliği artarken bizim de dikkat etmemiz lazım. Herkes bizi konuşuyorken bizim de kendimizi konuşmamız gerekiyor. 70’lerin görüntüleriyle çıkmak doğru değil. Kemal Bey kendi tarzı olan bir insan. Kendi tarzı yeterli, yeni bir tarz yaratmaya gerek yok.”

ÇİN’E DEĞİL KENDİMİZE RAKİBİZ

Kendi markaları ile yurtdışında pek çok önemli başarıya imza attıklarını kaydeden Orakçıoğlu, özellikle ABD’nin ünlü hip hop yıldızı Akon için tasarladıkları ‘Alion’ marka koleksiyon sonrası yurtdışı adımlarının daha da hızlandığını söyledi. Orakçıoğlu şu bilgileri verdi:

Çin’e rakip olmak yerine kendi markalarını oluşturan markalarını pazarlayan duruma geldik. Dünyanın çeşitli ünlü sanatçılarıyla işbirliklerimiz olacak. Tween olarak yurtdışında özellikle üst segmentten çok ciddi müşterileri kitlemiz var.

Dünya Kupası’nda Akon bizim yaptığımız tişörtlerle sahneye çıkacak.

Jose Mourinho Armani giyiyor diye bir haber okudum geçenlerde. Eklemek istiyorum Jose Mourinho Damat-Tween de giyiyor. Yaklaşık 3 yıl önce Barcelona-Chelsea maçında bizim Barcelona mağazamızdan 6 bin 750 euroluk alışveriş yapmıştı. İngiltere Premier Lig’deki Lampard ve Giggs gibi birçok futbolcu bizden alışveriş yapıyor. Beyonce sevgilisi, Nikole Kidman da eşi için alışveriş yapmıştı. Bir buçuk ay önce Valentino bizden bir triko satın almıştı. Ona mal satmak bizim için tereciye tere satmak oldu.

TÜRK MARKALARI FARKLI ÇÜNKÜ ÇiN’DE ÜRETiLMiYOR

Geçmiş yıllarda Türk markalarının önünde pek çok engel olduğunu söyleyen Orakçıoğlu, belli bir kesimin Türk markalarını kabullenmesi için o markayı dünyanın çok iyi satış noktalarında bulunması gerektiğini vurguladı.

İYİ İŞLER YAPIYORUZ

Türk markalarının kabullenilmesi sorununu kendisinin çok iyi tecrübe ettiğini belirten Orakçıoğlu, şimdilerde yakın coğrafyada Türk markalarının ciddi bir ağırlığının olduğunu söyleyerek şu bilgileri verdi: “Siyasetçiler ve iş dünyasından bize güvenen çok önemli isimler var. Sadece benim kendi markalarım için konuşmuyorum genel anlamda Türk markalarını kastediyorum. Çok iyi işler yapan markalarımız var. Türk markalarına olan güveni ne kadar artırırsak Türk markalarının başarısı da o kadar artar. Biz yabancı markalardan farklıyız çünkü biz hala kendi içimizdeki kaliteli üretim yapıyoruz. Türk markaları içinde Uzakdoğu’da üretim oranı çok az. Dünyanın birçok ülkesi krizle uğraşıyor. Gelecekte Türk markaları dünyayı saracak.”

bugün



Bu haber 586 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,317 µs