Hazırız... | " /> Hazırız... | "/>

En Sıcak Konular

İsrail ordusundan tehdit: Hazırız...

27 Mayıs 2010 08:47 tsi
İsrail ordusundan tehdit: Hazırız... İsrail ordusundan ismini açıklamak istemeyen bir yetkili, Türkiye'den Gazze'ye insani yardım götürmeyi planlayan 9 gemilik konvoyu durdurmaya hazır olduklarını söyledi.

Reuters'a demeç veren İsrailli yetkili, Tel Aviv hükümetinden direktif alan Savunma Bakanlığı ve donanmanın, yardım konvoyunun Gazze'ye ulaşmasını engellemeye hazırlandığını belirtti. Yetkili, İsrail donanmasının konuyla ilgili olarak tatbikatlar yaptığını da kaydetti.

İsrailli yetkili, yardım gemilerinin uyarılara rağmen dönmemesi halinde, gemilerde bulunan kişilerin İsrail donanma kuvvetlerince alınacağını ve evlerine gönderilmek üzere bir İsrail limanına getirileceğini kaydetti. Kaynak, getirilen yardımların bu limandan Gazze'ye gönderilebileceğini de aktardı.

'Ablukayı kır' sloganıyla 'Rotamız Filistin, Yükümüz İnsani Yardım' kampanyasına Türkiye, Yunanistan, İrlanda, İngiltere, Cezayir ve Kuveyt'ten gemiler katılıyor. Dokuz gemilik 'Özgürlük Filosu'nun başını İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı'nın Mavi Marmara yolcu gemisiyle iki yük gemisi çekiyor. Sadece Mavi Marmara'da 600 kişi bulunurken, diğer gemiler de yaklaşık 40 Avrupalı milletvekilinin de bulunduğu 50'den fazla ülkeden 1000 kişi getirecek. Filo, ilaç, tıbbi malzeme, çimento, demir, prefabrik evler, oyun parkları gibi 10 bin tonluk yardım malzemesi taşıyacak.

İstanbul'dan cumartesi günü yola çıkan filo, Antalya'da Filistin'e doğru yola çıkmak için Avrupa'dan gelecek gemileri bekliyor.
 
cihan



Bu haber 1,088 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,192 µs