En Sıcak Konular

Erdoğan: Bizim hanım Beşiktaşlıdır

26 Mayıs 2010 21:40 tsi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Latin Amerika gezisinin ilk ayağı olan Brezilya'da Beşiktaşlı futbolcu Bobo ve eski Fenerbahçeli Gerson'la Türkiye'nin Sao Paulo Başkonsolosluğu'nun açılışında bir araya geldi.

Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin San Paulo Başkonsolosluğunun açılış törenine katıldı.

Erdoğan, yaptığı konuşmada, Latin Amerika'da böyle bir başkonsolosluğu açmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. Hayırlı olmasını dileyen Erdoğan, açılış törenine Beşiktaşlı futbolcu Bobo ile eski Fenerbahçeli futbolcu Gerson'un da katıldığını ve bütün bunların Türkiye-Brezilya halklarının birbirine kaynaşmasını sağladığını ifade etti.

Brezilya'nın birçok bölgesinden sporcunun Türkiye'de görev yaptığını anımsatan Erdoğan, bu sporcuların elçi görevi gördüğünü söyledi.

Başbakan Erdoğan, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Devlet Bakanları Zafer Çağlayan ve Mehmet Aydın, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ve Beşiktaşlı futbolcu Bobo ile birlikte başkonsolosluğun açılışını yaptı ve incelemelerde bulundu.

Beşiktaşlı futbolcu Bobo ile sohbet eden Erdoğan, eşi Emine Erdoğan'ı tanıştırırken, "Bizim hanım Beşiktaşlıdır" dedi.

Brezilya - Türkiye ticaret ilişkisi

Türkiye ile Brezilya arasında 7 yıl önce dış ticaret hacminin "çok çok az" olduğunu belirten Erdoğan, AK Parti iktidarı döneminde ise son 7 yıldır çok ciddi bir performans ortaya konularak 2008 yılı sonu itibarıyla dış ticaret hacminin 350-400 milyon dolar seviyelerine ulaştığını bildirdi.

Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:

"Biz bunları yeterli bulmuyoruz, çok daha ileriye gitme kararlılığımız var. Bu kararlılık içerisinde siyasi noktada attığımız adımlar var. Bu adımların en önemlisi de bildiğiniz gibi Brezilya Cumhurbaşkanı Sayın Lula ile İran'ın nükleer programı konusunda attığımız adım çok çok önemli. Şu anda dünyanın gündeminde farklı bir başlığa oturmuş durumdayız, dünya bunu konuşuyor. Tabii hepsinden öte Medeniyetler İttifakının 3. Zirvesi'ni bilindiği gibi Brezilya'da yapacağız. 120'ye yakın dostlar grubundan temsilci orada bizimle birlikte olacak, bizler de eş başkan olarak bu zirvede bugüne kadar olan görevimizi yine aynı kararlılıkla yürüteceğiz."

Başbakan Erdoğan, İstanbul'a benzeyen Sao Paulo'nun, nüfus itibarıyla Brezilya'nın en büyük şehirlerinden biri ve aynı zamanda İstanbul gibi bir ticaret merkezi olduğunu söyledi. Erdoğan, bu benzerlikleri çoğaltmak suretiyle ikili dostluğun güçlendirileceğini kaydetti.

Brezilya'ya 150'yi aşkın iş adamıyla geldiğini belirten Erdoğan, Türk ürünlerini Brezilya'ya sunmanın gayreti içinde olduklarını ifade etti.

Davutoğlu ne dedi?

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da konuşmasında, Türkiye'den kilometrelerce ötede Türk bayrağını Sao Paulo'da dalgalandırmanın heyecanını yaşadıklarını dile getirdi.

Sao Paulo'nun, dünyanın nüfus olarak en büyük şehirlerinden biri olduğuna dikkat çeken Davutoğlu, bu şehrin, Türkiye ile Brezilya arasındaki son dönemde gelişen ilişkilerin simgesel merkezlerinden biri olduğunu anlattı. Davutoğlu, son yıllarda Türkiye ile Brezilya arasındaki ilişkilerin olağanüstü hızla geliştiğini belirtti.

İki ülke arasındaki işbirliğinin son dönemde bütün dünya tarafından gıptayla izlendiğini ifade eden Ahmet Davutoğlu, İran'da atılan adımla iki ülkenin uluslararası konularda birlikte çözüm bulma çabasını gösterdiğini söyledi.

cnnturk



Bu haber 624 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,064 µs