En Sıcak Konular

Filistin Meclisi'nden Erdoğan'a teşekkür

26 Mayıs 2010 20:31 tsi
Filistin Meclis Başkanı, Gazze'deki Hamas liderlerinden Ahmed Bahar, İsrail'in Gazze'ye yardım getiren gemileri engellemede başarısız kalacağını belirterek, yardım filosunda gösterdiği çabalar için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ve tüm yardım örgütle

Bahar, Gazze'de yaptığı açıklamada, gemileri karşılamak için tüm hazırlıklarını tamamladığını bildirdi. Halihazırda filo içinde 9 olan gemi sayısının artmasını beklediklerini de söyleyen Bahar, Kuveyt, Cezayir ve Ürdün'den de filoya gemiler katılacağını ve sayının 12'ye çıkacağını söyledi.

Yardım projesinin gerçekleştirilmesinde önayak olan tüm örgüt ve kuruluşlara teşekkür eden Bahar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a da bu konudaki çabalarından dolayı da özel olarak teşekkürlerini iletti.

Bahar ayrıca, İsrail'in gemileri durdurma yolundaki tehditlerinin başarısız olacağını belirtti ve gemidekilerin Gazze'ye gelmekte kararlı olduklarını, ayrıca tüm insan hakları örgütlerinin de bu yolculuğa destek verdiklerini ifade etti.

-GEMİLERİN GELİŞİ CUMARTESİ'YE SARKABİLİR-

Öte yandan, Gazze'de gemilerin karşılanmasına yönelik bir prova da yapıldı. Yaklaşık 100 kadar güvenlik görevlisi ve Gazze limanındaki görevlilerin katıldığı provada, gemilerin limana nasıl yerleştirileceği, yolcuların karşılanması ile ilgili çalışmalar gözden geçirildi.

Karşılamada güvenliği sağlayacak polislerin yetkilisi Muhammed Halaf, gemilerin hafta sonunda gelmesini beklediklerini de kaydetti.

Gemilerin bir engel çıkmaz ise Cumartesi sabahı Gazze'ye ulaşmalarının beklendiği kaydediliyor.

Gazze'deki fiili Hamas yönetiminin Ulaştırma Bakanlığı'na bağlı liman yetkilisi Baha El Aga da özgürlük gemileri için limanı yaklaşık 30 metre genişlettiklerini bildirdi.

-GEMİ YOLCULARI: ''İSRAİL BİZİ DURDURMAYA KALKARSA DİRENECEĞİZ''-

İsrail, donanması ve diğer güvenlik kuruluşlarıyla birlikte Gazze'ye yelken açan yardım filosundaki gemileri durdurmaya hazırlanırken, konvoyda yer alan eylemciler de stratejilerini ''direnmek'' olarak belirledi.

Gazze'ye Özgürlük Hareketi'nden yapılan açıklamada, İsrail donanmasının, gemilerin sinyal ve iletişim sistemlerini felce uğratarak, gemilerin durdurulmasının dünya tarafından izlenmesine engel olacağı yolunda haberler alındığı belirtilerek, ''Özgürlük filosunun stratejisi, her halükarda İsrail donanmasının bu konudaki teşebbüslerine, gemileri kaçırma veya kargo ile yolcu gemilerini birbirinden ayırma teşebbüslerine karşı direnmektir'' denildi.

Gazze'ye Özgürlük hareketinden Huveyda Araf, ''İsrail'in mesajı çok açık. Sizi durduracağız, buna da kimse engel olamaz diyor'' dedi ve gemidekilerin herhangi bir şiddet yoluna başvurmadan direnip, gemilerin ele geçirilmesine karşı duracaklarını ifade etti.

Araf, ''Binlerce kişi bu filonun gerçeğe dönüşmesine katkıda bulundu; Gazze halkı da bizi bekliyor'' dedi.

Gemi yolcularından İrlanda Sinn Fein partisinden Aengus O'Snodaight ise beraberlerinde getirdikleri yüklerin yolculuk için esas olduğunu, Gazze'ye girmesi yasak olan çimento, demir ve prefabrik evler bulunduğunu ifade etti.

O'Snodaight, bu sefer taşınan yardım malzemelerinin sembolik değil, Gazzeliler'in yeniden yaşamlarına kurmalarına yardımcı olacak kadar kapsamlı olduğunu da kaydetti.

-İSRAİLLİ GENERAL: ''PROVOKASYON''-

Öte yandan İsrail ordusunun Gazze Bölge Koordinasyon Ofisi Komutanı Albay Moşe Levi, Hamas iktidarı altındaki bölgede herhangi bir gıda veya malzeme eksikliği bulunmadığını yineledi.

Albay Levi, İsrail'in Gazze'ye sevk ettiği mal ve ürünler dikkate alındığında, Gazze'de insani durumun iyi ve istikrarlı olduğunu kaydedip, Gazze'ye yönelen gemilerin hareketini ''gereksiz ve provokatif amaçlı'' olarak değerlendirdi.

Levi, ''Gazze'de herhangi bir konuda bir eksiklik olduğunu sanmıyoruz. Gazze'ye çeşitli ürünlerin girmesine izin verdiğimiz gibi, Gazze'den ihracata da imkan sağlıyoruz'' dedi. Ancak Levi, Hamas'ın askeri gücünü geliştirmesinde kullanılabileceği malzemelerin girişine izin vermediklerini de hatırlattı.

İsrail ordusu da her gün Gazze'ye 100 kamyon dolusu mal ve ürün gönderildiğini bildirdi. 

samanyoluhaber



Bu haber 674 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,065 µs