En Sıcak Konular

Çubukçu ile Kaplan arasında gerginlik

26 Mayıs 2010 20:06 tsi
Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Muğla'da yaşanan ve ölümle sonuçlanan olayın öğrencinin Kürt olmasıyla hiçbir ilgisi bulunmadığını söyledi.

BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan ise olayın bir öğrenci olayı olduğunu ve üniversitelerde etnik çatışma potansiyelinin yükseldiğini öne sürdü. Çubukçu ile Kaplan arasında tartışma yaşandı.

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Muğla'da yaşanan olayın öğrencinin Kürt olmasıyla hiçbir ilgisi bulunmadığını söyledi.

BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Milli Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın görüşülmesi sırasında, Muğla'da iki öğrenci grup arasında kız arkadaşlarına laf atıldığı gerekçesiyle yaşanan olayları gündeme getirdi.

Aralarında, Ankara ve İstanbul Üniversiteleri ile Muğla, Manisa ve Tokat gibi illerde bulunan bazı üniversitelerde "saldırılar yaşandığını" öne süren Kaplan, "Bakanlık, YÖK olarak bu konuda bir düzenleme, çalışma yaptınız mı? Tedbir almak için ne yapacaksınız" sorusunu yöneltti.

AK Parti Hükümetleri döneminde YÖK'ün rektörlüklere "istihbarat" amaçlı gizli yazılar gönderdiğini iddia eden Kaplan, bu yazıları toplayarak, Milli Eğitim Bakanlığına sunabileceğini söyledi.

Kaplan, "Üniversitelerde saldırılar oluyor. Etnik çatışma potansiyeline dikkat çekmek istiyorum" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Çubukçu da YÖK'ün gizli genelgelerle üniversite öğrencilerini kimliklerinden dolayı fişlediği, bunun sonucunda eğitim-öğretim hakkının ihlal edilerek, çeşitli yaptırımlar uygulandığı iddiasının gerçeği yansıtmadığını savundu.

Muğla'daki olaylara değinen Çubukçu, Muğla Üniversitesi Rektörü ile görüştüğünü ve olayların üniversite kampusu dışında cereyan ettiği bilgisini aldığını anlattı.

"Olayın içerisinde öğrenci olması, olayın öğrenci olayı olduğunu göstermez" diyen Çubukçu, şunları söyledi: "Olaylar, bar çıkışı bir grup alkollü öğrencinin diğer grupta bulunan kızlara laf atmasıyla başladı. Çok sayıda, aralarında öğrencilerin de bulunduğu vatandaş gözaltına alındı. Yaşanan her hadisenin ardından 12 Eylül öncesi çatışma ortamına itildiği iddiaları var. Siz bunu adeta arzu edermişcesine konuşuyorsunuz." Kaplan'ın, "Siz de bir hukukçusunuz. Bunu nasıl söylersiniz? Böyle bir şeyi nasıl arzu ederiz? Saldırı var. Gençler ölürken nasıl rahat uyuyorsunuz" sorusuna Çubukçu, "Bu soruyu aynen size yöneltiyorum" yanıtını verdi.

Muğla'da, rektörlüğün ve emniyetin olayları dikkatle izlediğini vurgulayan Çubukçu, "Muğla'da yaşanan olayın öğrencinin Kürt olmasıyla hiçbir ilgisi yok. Rica ederim meseleyi bu hale getirmeyin. Bu ülkede yaşayan herkes hangi kimlikte olursa olsun devletin güvencesi altındadır. Gençleri 'Kürt', 'Türk' diye ayırmayalım. Bu, çatışma olgusunu sadece destekler" diye konuştu.

milliyet

 



Bu haber 661 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,802 µs