En Sıcak Konular

EDP: CHP'ye katılmıyoruz

26 Mayıs 2010 19:00 tsi
Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nden(EDP) yapılan açıklamada, partilerinin CHP’ye katılacağı yönündeki iddiaların doğru olmadığı belirtildi.

EDP’nin kuruluşuna neden olan, gerçekleştirmeyi amaçladığı hedefler doğrultusunda çalışmaya devam ettiği ve bu hedeflere ulaşıncaya kadar da mücadelesinin devam edeceği belirtilen açıklamada şunlar kaydedildi:

"EDP parti içi demokrasiyi hayata geçiren tüzüğü, düzen mağdurlarının sorunlarına çözüm üretmenin yollarına işaret eden programı ve yıllardır bu sorunların aşılması için mücadele eden kadrolarıyla CHP’den ve varolan diğer partilerden farklıdır. EDP, CHP’nin bugüne kadar sürdürdüğü statükocu ve çatışmacı politikalar yerine değişimci ve barışçı politikaları öneren, emek eksenli bir partidir. Ülkemizin tarihinden gelen ve kangrenleşmiş Alevi sorunu, Kürt sorunu, inanç sorunu gibi sosyal, politik ve kültürel sorunlara gerçek bir demokrasiyle çözüm arayan bir partidir. Günümüz dünyasında ve özellikle ülkemizde ırkçı milliyetçilik, toplumu birbirine düşüren, ezilenleri, yoksulları ve her türden mağduru birbirine düşman eden bir ideoloji olarak körüklenmektedir. Kısa vadeli hükümet olma hevesleriyle milliyetçiliğe göz kırpmak, solun kabul edemeyeceği bir tutumdur. EDP, siyasal alandaki değişimlerin sadece genel başkan değişimiyle gerçekleşeceğini düşünen bir parti değildir. Önemli olan Türkiye’nin temel sorunlarına yaklaşımda, yani zihniyette bir değişimin ortaya çıkmasıdır."

milliyet



Bu haber 653 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,775 µs