En Sıcak Konular

İstifadan sonra ilk kez Meclis'te

26 Mayıs 2010 15:11 tsi
İstifadan sonra ilk kez Meclis'te Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, görevden istifasının ardından ilk kez TBMM'ye geldi.

Yaklaşık 15 gün sonra TBMM'ye dönen Deniz Baykal deyiş yerindeyse bir döndü pir döndü...  1997 model Fiat Marea özel otoyla TBMM'ye gelmesiyle dikkat çeken Deniz Baykal, burada basın mensuplarıyla konuştu. Baykal, isim vermeden Fatih Altaylı'nın Habertürk'te yaptığı habere getirerek şöyle konuştu:

Bir gazete benim 340 bin doları bir kişiye nakit olarak vererek Göcek'te bir yatı satın almak için girişimde bulunduğumu ödemeyi yaptığımı, işlemin tamamlandığını ve önümüzdeki günlerde yurtdışında bir limana bağlı olan bu teknenin devir işlemlerinin tamamlanacağını ve benim de bir yata sahip olacağını ve denizin tadını çıkaracağını ifade eden, sayfasının üst yarısını bu konuya ayıran iddialı bir haber, fotoğraf ve manşet düzenlemesi yaptı. Bunu duyunca çok şaşırdık. Hayallerimde dahi böyle bir şey hiçbir zaman yer almadın. Ben hiçbir zaman teknem olsa duygusunu, heyecanını yaşamamışımdır. Ailemin de böyle bir tutkusu yoktur. Tam tersine Olcay tekne gezisinden dahi zevk almaz. Böyle bir projemiz yok. Sabah gazetede bunu gördük, çok şaşırdık. Bu kadar esastan yoksun bir haber nasıl yapılabilir, gerçekten anlayamadık. Bu konuda bir yerde bir sohbet olur, o sohbetten bir niyet çıkar haber üretilir böyle bir şey yok. Ağzımıza almamışız, aklımızdan geçirmemişiz. Böyle bir mesele çılgınca bir iş.

FATİH ALTAYLI'YA 24 SAAT SÜRE

Konuşmasında Fatih Altaylı'ya 24 saat içinde süre verdiğini açıklayan Baykal şöyle devam etti: Gazetenin genel yayın yönetmenini aradım, güçlükle ulaşabildim. Kendisine dedim ki, "Bu yaz seni de yatta Göcek'te tatil yapmaya davet ediyorum" dedim. Kendisi de 'Çok iyi olur' diye yanıtladı. Bir an tereddüt ettim. Şaka olarak mı algıladı dedim. Biraz daha devam ettim, 'yorgunluğu da atarız' dedim. Kendisi yine 'Vallahi çok iyi yaparsınız' dedi. Bu kez kendisine 'Ciddi ol nereden çıkardın bunu' dedim. Bu kez de 'Ben haberin arkasındayım. Ben gerekli bilgileri aldım bu böyledi". Bu sefer de kendisine "Sana 24 saat süre veriyorum. Tekrar araştır bu doğruysa devam et. Ama bunu doğru olmadığını test edersen senden ricam var dedim. Bu kez gazetede aynı manşetten 'Baykal'dan özür diliyoruz' de dedim. Ama inanıyorsan devam et mahkemede hesaplaşırız dedim. 'Peki' diye yanıt verdi. Ama bugün gazeteyi tekrar görünce tam bir hayal kırıklığına uğradım. Benim bunu yalanlamamı söylüyor. Sen kendi haberini sahipleniyor musun, yanlış yaptığını ifade ediyor musun? Gizli gizli benim hakkımda 'zevkine limon sıktık' haberi sürdürme anlayışı içinde olduğunu üzüntü içinde gördüm. Size çok net bir şekilde açıkça ifade etmek istiyorum: Ne benim ne benim ailemin yakınlarının, herhangi birisinin bırakınız Göcek limanındaki bu yata yönelik olarak, dünyanın herhangi bir limanınında herhangi bir yata tekneğe yönelik olarak bırakın satın almayı bir ilgi gösterdiğime dair hiç kimsenin bir haber yapamayacağına kesinlikle inanıyorum. Böyle bir girişim kesinlikle sözkonusu değildir. Haberde deniliyor ki, nakit parayı ödemişim. Nakit paramı ödemediğime göre sanki banka haricinde bir param varmış gibi am ediliyor.

TÜRKİYE'NİN DENİZ'E AÇILMASINDA FAYDA VAR

Baykal konuşmasının bu bölümünde ise satır arasında çok ilginç bir mesaj verdi. Helal kazançla tekne satın alan insanlara diyecek bir şeyi olmadığını belirten CHP eski lideri 'Türkiye'nin denize açılmasında fayda var' diye konuştu. Baykal şöyle devam etti:

Benim hayatımda hiçbir zaman 340 bin lira nakitim oldu. Böyle bir imkanım yoktur. Falan kişi aracılığıyla diyor, öyle bir kişiyi kesinlikle tanımıyorum. Ne vakaleten ne de özel sözlü yetkilendirmeyle harekete geçme konusunda bir girişimim olmamıştır. Bunlar deli saçması abuk sabuk laflar. Hiçbir gerçeği yoktur. Ben haberin arkasındayım ama diyerek o iddiayı sürdürmesini kesinlikle kabul etmiyorum. Bence yapmaları gereken tek iş kayıtsız şartsız özür dilemek olmalıdır. Herkesin yat sahibi olmak hakkıdır. Yat sahibi olanlara saygım var, çok doğaldır. Helal kazancıdır. Türkiye'nin denize açılmasında yarar var... Bu konulardaki girişimlerden mutluluk duyarım.

Hürriyet



Bu haber 709 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,918 µs