En Sıcak Konular

6 Madenci mezarlarından çıkarıldı

26 Mayıs 2010 14:07 tsi
Zonguldak'ta 17 Mayıs'ta meydana gelen grizu faciasında yaşamını yitiren işçilerden 6'sının cenazelerinin karıştığı ortaya çıktı.

Zonguldak'ta, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessese Müdürlüğü'ne ait maden ocağında 17 Mayıs'ta meydana gelen grizu faciasında yaşamını yitiren işçilerden 6'sının cenazelerinin karıştığı ortaya çıktı.

MEZARLAR AÇILDI, CENAZELER ÇIKARILDI

28 işçiden, cenazeleri karıştığı iddia edilenlere yapılan DNA testleri tamamlandı. Açılan 6 mezardan çıkarılan cenazeler gerçek sahiplerine teslim edilmeye başlandı.

MORGDAKİ İŞÇİLERİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Test sonuçlarına göre, kimliği belirlenemediği için Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi morgunda cenazesi bekletilen 3 işçinin Kadir Ötgüç, Hasan Ersin ve İlker Bebek olduğu belirtildi.

Maden ocağında ulaşılamayan işçilerin ise Engin Düzcük ve Dursun Kartal olduğu belirlendi.

CENAZELER YANLIŞ KİŞİLERE VERİLDİ

Ötgüç'ün ailesine teslim edilen cenazenin, maden mühendisi Ramazan Yavuz'a, Yavuz'a ait sanılarak defnedilen cenazenin Murat Özbay'a ait olduğu belirlenen testler sonucunda, Hasan Ersin diye defnedilen cenazenin de Ahmet Karabektaşoğlu'nunki olduğu tespit edildi.

GÖMDÜKLERİ DEĞİL MORGDAKİ
KENDİ CENAZELERİ ÇIKTI

Ersin'in cenazesinin ise morgda bekletilen 3 cenaze arasında yer aldığı öğrenildi. Engin Düzcük sanılarak toprağa verilen cenazenin Erdem Alkin, İlker Bebek diye defnedilenin Sabri Özdal olduğu, Düzcük'ün maden ocağından çıkarılamayan 2 işçiden birisi olduğu anlaşıldı.

Özdal sanılarak toprağa verilen cenazenin ise Erkan Taşdemir'inki olduğu kaydedildi.

 

MEZARLARINDA DA RAHAT BIRAKILMADILAR

Yanlış defnedilen cenazelerin mezarları açılarak çıkarıldığı ve getirildiği Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesinde ailelerine teslim edilmeye başlandığı bildirildi.

Facianın ardından Ahmet Karabektaşoğlu, Dursun Kartal, Erdem Alkin, Erkan Taşdemir ve Murat Özbay'ın ailesi, cesetleri teşhis edememişti.

ABİMİ YÜZÜNDEN TANIYAMADIM
PARMAKLARI BİLE KOPMUŞTU

Grizu patlamasında yaşamını yitiren işçilerden Kadir Ötgüç'ün kardeşi Ramis Ötgüç, cenazelerde yaşanan karışıklığın kendilerini daha da üzdüğünü belirterek, şöyle dedi:

''Ben de aynı ocakta ve aynı vardiyada ama TTK bünyesinde çalışıyordum. Patlama sırasında malzeme almak için dışarıya çıkmıştım. Zannediyorum o anda ağabeyim ve arkadaşları yemek yiyorlardı, çünkü genelde kafaların üst kısmından zarar görmüşler. Ağabeyimin parmaklarının uçları da kopmuş. Ben burnunun yapısından o olduğunu teşhis ettim ama insan yanılabiliyor. Cenazelerin karışıklığı bizi daha da üzdü.''



Bu haber 675 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,311 µs