ilk müdahele! | " /> ilk müdahele! | "/>

En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu'na Sav'dan ilk müdahele!

26 Mayıs 2010 13:19 tsi
Kılıçdaroğlu'na Sav'dan ilk müdahele! CHP'nin yeni lideri Kılıçdaroğlu ilk gezisini Zonguldak'a yaptı. Geziye, adaylığını açıkladıktan itibaren Kılıçdaroğlu'nu gölge gibi izleyen Önder Sav damga vurdu. Sav, Kılıçdaroğlu'nun konuşmasını dürterek engelledi.

Basın mensuplarını CHP'ye olan yakınlığına göre ikiye ayırarak farklı otobüslere bindiren Önder Sav, Kılıçdaroğlu'na yöneltilen sorularda müdahalede ederek, kulağına sufle yaptı.

CHP'nin çiçeği burnunda Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ilk gezisi için 30 kişinin hayatını kaybettiği maden kazasının meydana geldiği Zonguldak'ı seçti.

Ancak sabah erken saatlerde iki otobüsle hareket edilirken ilk şoku basın mensupları yaşadı. Zonguldak gezisinde gazeteciler ayrıma tâbi tutuldu. Adaylığını açıkladıktan sonra kendisine büyük destek veren gazetelerde görev yapan basın mensupları Kılıçdaroğlu'nun bulunduğu otobüse alınırken, diğerleri ikinci otobüse gönderildi.

Bu tavır, basın mensupları tarafından tepkiyle karşılandı. Kılıçdaroğlu'nun, genel başkan seçilmeden önce vaadettiği herkesi kucaklayacağı, kimseyi ötekileştirmeyeceği sözü ilk günden boşa çıkmış oldu. Kılıçdaroğlu, ilk gezisini "emeğin başkenti" olarak nitelendirdiği Zonguldak'a yaptı.

'YEMEK HOŞUNUZA GİTMİYORSA DEĞİŞTİRİN'

Bolu'nun Mengen İlçesi'nde partililerce karşılanan Kılıçdaroğlu, yaptığı konuşmada, Mengen'in "yemeğin ve lezzetin başkenti" olduğunu ifade ederek, "İktidarın hazırladığı yemek hoşunuza gidiyor mu? Gitmiyorsa bu yemeği yapanları hep beraber değiştirelim" dedi. Kılıçdaroğlu, CHP'nin hiç kimseyi ötekileştirmeyeceğini ve herkesin el ele barış şarkıları söyleyerek yaşamasını sağlayacağını ifade etti. Devrek'te de parti otobüsünün üstünden Devreklilere seslenen Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin temiz siyaset, düzgün politika açlığı çektiğini belirterek, "Türkiye, halkına hesap vermeyi onur gören bir siyaset anlayışını bekliyor. Onun için yola çıktık" diye konuştu.

MADENCİLERDEN DESTEK İSTEDİ

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Genel Maden İşçileri Sendikası'nı ziyaretinde sendika Başkanı Ramis Muslu'ya, 30 işçinin ölümünden duyduğu üzüntüyü aktardı. Kılıçdaroğlu, sendikanın taşeronlaştırmaya karşı durması gerektiğini vurguladı. Kemal Kılıçdaroğlu, CHP olarak yerin yüzlerce metre altında kazanan, üreten emekçinin yanında olduklarını belirterek, "Aramızda zaman zaman görüş farklılıkları olabilir ama CHP olarak her zaman üretene, katma değer yaratana destek vereceğiz. Biz de sizden tek bir şey istiyoruz, siz de koşulsuz olarak yanınızda olan CHP'ye destek verin" dedi.

'KADERİN NE OLDUĞUNU BİLİYORUZ'

Zonguldak'ta göçüğün meydana geldiği Karadon Maden Ocağı'nı ziyaret eden Kılıçdaroğlu, "İş yeri güvenliği, iş sağlığı çok önemli kavramlar ama bu kavramlar sadece uluslararası sözleşmelerde, yasalarda yazılı kavramlar olmaktan çıkıp günlük yaşamımızın da bir parçası olmak zorundadır" diye konuştu. Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın açıklamalarının hatırlatılması üzerine şöyle konuştu: "Sayın Başbakan şunu çok iyi bilsin kaderin ne olduğunu biz de biliyoruz ama önce insan aklını kullanacaksınız, gerekli önlemleri alacaksınız sizin gücünüzü aşan bir olay olursa onu 'kader' olarak söyleyeceksiniz. Yoksa hiçbir önlem almadığınız için patlamalar olacak ve siz bunu 'kader' olarak algılayacaksınız. Sayın Başbakan'ın kader kavramı nedir, ne anlama geliyor onu okumasını isterim."

DÜRTEREK ENGELLEDİ

Kılıçdaroğlu, bir gazetecinin "Başbakan Erdoğan'ın grup toplantısında 'Manşetle gelen manşetle gider, manşetlerin doldurduğu açık denizlerde alabora olur' gibi ifadeleri var. Bunlarla ilgili görüşlerinizi alabilir miyiz?' şeklindeki sorusu üzerine ilginç bir olay yaşandı. Sorunun hemen ardından Genel Sekreter Önder Sav, Kılıçdaroğlu'na dokunarak kulağına birşey fısıldadı. Bu diyaloğun ardından Kılıçdaroğlu, soruya yanıt vermek yerine burada sadece işçilerle ilgili konuşacağını söyledi.

İKİ MİLLETVEKİLİ CHP'YE KATILIYOR

Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç ve Ankara Bağımsız Milletvekili Emrehan Halıcı'nın CHP'ye katılacağı bildirildi. CHP Grup Başkanvekili Hakkı Süha Okay, Kemal Kılıçdaroğlu'nun Zonguldak ziyaretine giderken otobüste bir grup gazeteciyle sohbet etti. Okay, Genç ve Halıcı'nın, ilk grup toplantısında CHP'ye katılmalarının beklendiğini söyledi. Genç ve Halıcı'ya rozetlerini de Kılıçdaroğlu'nun takacağı bildirildi. Katılım gerçekleştiği takdirde, CHP'nin milletvekili sayısı 99'a yükselecek.

'Recep Bey' çarkı: Sayın Başbakan

•Kemal Kılıçdaroğlu, 'Recep Bey' jargonundan çabuk çark etti. Zonguldak'taki ziyaretinde Başbakan Erdoğan'a 'Sayın Başbakan' diye hitap eden Kılıçdaroğlu, gazetecilerin sorularını da yanıtlarken de Sayın Başbakan ifadesini kullanarak, 'Sayın Başbakan'ı ciddiye almıyorum, ezberi bozuldu' dedi.

•Kılıçdaroğlu, önce Mengen sonra Devrek'te konuşma yaptı. Devrek'te baston hediye edildi.

•Genel Maden İşçileri Sendikası'nı ziyaret eden Kılıçdaroğlu'nun heyetinde bulunan CHP Parti Meclisi Üyesi, eski Müftü İhsan Özkes dua etti. Özkes duasının sonunda Fatiha okurken, Önder Sav'ın da ellerini kaldırarak dua ettiği görüldü.

•Genel Maden İşçileri Sendikası Başkanı Ramis Muslu, Kılıçdaroğlu'na madenci bareti ve madenci heykeli armağan etti.

•Kılıçdaroğlu, Genel Maden İşçileri Sendikası ve Karadon Madeni'nde baret takarak fotoğraf çektirdi.

•Hayatını kaybeden 30 madenci için 30 karanfil bıraktı.

•CHP Zonguldak teşkilatı Kılıçdaroğlu'nun güzergahında duvarlara ve otoyola, "Halkçı Kemal, Başbakan Kemal ve Kemal Kılıçdaroğlu" yazıları yazdı.

Yeni Şafak



Bu haber 798 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,409 µs