En Sıcak Konular

Terör örgütü strateji değiştirdi

26 Mayıs 2010 13:11 tsi
İstanbul'da yakalanan terörist, örgütün büyük şehirlerde yapmayı planladığı bombalı sabotajlarla ilgili önemli ifşaatlarda bulundu.

Adı gizli tutulan terörist, bölücü örgütün Ankara, İstanbul, İzmir, Adana gibi metropol kentlere istihbarat birimlerince deşifre olmamış ve örgüte yeni katılan mensuplarını gönderme kararı aldığını itiraf etti.

PKK'nın örgüte yeni katılan ve deşifre olmamış teröristleri metropol kentlere göndererek bombalı saldırılar planladığı ortaya çıktı. 7 Mayıs 2010'da gözaltına alınan bir teröristin ifadelerinden örgütün yeni stratejisi deşifre edildi. Buna göre kanlı örgüt, keşif, kuryelik, patlayıcıyı metropollere götürme ve eylem için ayrı ayrı şahısları kullanacak. Emniyet Genel Müdürlüğü, söz konusu bilgi üzerine 81 il emniyet müdürlüğünü alarma geçirdi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün 7 Mayıs 2010'da düzenlediği operasyonda eylem hazırlığı yaparken yakalanan PKK'lı teröristin ifadeleri PKK'nın yeni eylem stratejisini deşifre etti. Buna göre örgüt, metropollerde yapmayı planladığı bombalı eylemlere deşifre olmamış ve örgüte yeni katılan örgüt mensuplarını kullanmayı amaçlıyor. Dikkat çekmeyecek şekilde büyük şehirlere sızacak ve keşif yapacak teröristler, başta kamu kurum ve kuruluşları olmak üzere halkın yoğun bulunduğu alışveriş merkezlerine dönük sabotajlar gerçekleştirmeyi planlıyor. PKK'lı teröristin rapora yansıyan ifadesine göre örgüt, kırsal alanda faaliyette bulunan örgüt mensuplarını metropol kentlere göndermiyor. Teröristin çok gizli rapora yansıyan ifadeleri şöyle: "Örgütün metropollerde yapmayı planladığı eylem öncesi veya sonrasında eylemci örgüt mensupları hemen yakalanmaktadır. Eylemin hazırlığının tek bir örgüt mensubu tarafından gerçekleştirilmiş olması sebebiyle yakalandığı düşünülmüş ve bu nedenden ötürü, örgüt stratejisi değiştirildi. Örgütün kırsal alanda faaliyet yürüten mensuplarından faydalanılmayarak, metropol eylemlere gönderilmedi. Terör örgütüne yeni katılan ve güvenlik güçleri tarafından deşifre edilmemiş örgüt mensupları eğitilerek metropollere gönderildi. Keşif yapan, kuryelik yapan, patlayıcıyı metropollere götüren ve eylem yapan şahıslar birbirinden ayrı şahıslardan oluşuyor. Eylemler, Türkiye'nin en fazla zarar göreceği turizm bölgeleri, askerî ve emniyet binalarına ve personeline yönelik yapılacak. Eylemdeki şahısların uyum içerisinde olmasına dikkat ediliyor."

PKK'lı teröristin örgütün yeni stratejisi hakkında verdiği bilgiler üzerine Emniyet Genel Müdürlüğü, 81 il emniyet müdürlüğünü alarma geçirdi. Genel Müdürlük, PKK'nın eylem modeline karşı istihbari ve operasyonel çalışmalara ağırlık verilmesi ile güvenlik önlemlerinin gözden geçirilmesini istedi.

Bu arada PKK'nın Karadeniz Bölge-si'ndeki faaliyetlerini önlemek amacıyla Emniyet Genel Müdürlüğü'nden oluşan 9 kişilik ekip 10-13 Mayıs tarihleri arasında hain saldırılarla gündeme gelen Samsun, Giresun ve Ordu'ya giderek incelemelerde bulundu. Ekip, iki polisin şehit olduğu Ladik ilçesi başta olmak üzere Samsun, Giresun ve Ordu'nun hedef konumdaki diğer ilçelerine de gitti. Valileri ziyaret eden polis heyeti, il emniyet müdürleri, terörle mücadele, istihbarat birimleriyle bir araya geldi.

zaman

 



Bu haber 630 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,153 µs