Referandumda evet çıkarsa... | " /> Referandumda evet çıkarsa... | "/>

En Sıcak Konular

Cindoruk: Referandumda evet çıkarsa...

26 Mayıs 2010 13:04 tsi
Cindoruk: Referandumda evet çıkarsa... Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk Anayasa değişikliğinin referanduma gitmesiyle ilgili değerlendirmesinde, "Halk oylamasından tedirginiz." dedi.

DP Genel Başkanı Cindoruk ve Bağımsız Cumhuriyet Partisi (BCP) Genel Başkanı Mümtaz Soysal, ortak basın toplantısı düzenleyerek, Anayasa değişikliğinin içeriğini halka anlatacaklarını ifade etti. Toplantıda BCP Genel Başkanı Soysal Anayasa değişikliğinin devletin yapısını değiştirici tema olarak gördüklerini söyleyerek, "Siyasi yelpazenin değişik kesimlerinde yer alan cumhuriyetçi partiler olarak iktidar partisinin Anayasa değişikliğine gitmesinde başkanlık sistemine geçme niyeti yatmaktadır. Eğer referandumda 'evet' oyu çıkarsa genel seçimlerde de bunun olacağından endişe ediyoruz." diye konuştu.

DP Genel Başkanı Cindoruk da referandumda 'hayır' oyu kullanacağını ifade ederek, "1982 ve 1991 yılında yapılan referandumlarda hayır oyu kullandım. 12 Eylül'de yapılacak referandumda da hayır oyu kullanacağım. Neden geçici maddelerin tümünü kaldırmıyorlar. Halk oylamasından tedirginiz. Her şeyi Anayasa Mahkemesi'nden bekleyen siyasi bir anlayış olmamalı. Bu anayasa paketinin durdurulması için gayret göstermeliyiz. Anayasa değişiklik paketini halka anlatmalıyız. 4 aylık süre su gibi akar geçer ve 12 Eylül gelmiş olur."

Öte yandan Cindoruk, Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP Genel Başkanı olmasıyla ilgili soruya, "Şapkasını beğenmedim. Kendisine yeni bir şapka hediye edeceğim." cevabını verdi. '12 Haziran'da yapılacak olan DP kurultayının tarihinin neden değiştiği' sorusuna ise Cindoruk şu cevabı verdi:" Tüzük değişikliği ve spor salonun dolu olması nedeniyle kurultayı 15 Haziran tarihine erteledik."

(CİHAN)



Bu haber 890 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,630 µs