En Sıcak Konular

Bu kadarına da pes dedirtti

26 Mayıs 2010 12:01 tsi
Antalya'da otomobil kiralama firmasından sahte belgelerle 2 otomobil kiralayan 2 kişi, iş yeri sahibinin ehliyetinin de sahtesini çıkarttı.

Zanlılar, sahte ehliyetle araçlardan birini Yozgat'ta, diğerini Konya'da sattı ve Yozgat'taki alıcıya otomobilin teyp kodunu sorsun diye asıl mal sahibinin cep telefon numarasını verdiler.

Antalya Işıklar Caddesi'nde Erol Erkorkmaz ile oğlu Ali Rıza Erkorkmaz'ın işlettiği Davraz Rent A Car firmasına 3 Mayısta gelen R.D, bir haftalığına 07 ZH 402 plakalı 2006 model bir otomobil kiraladı. Şahsın iyi giyimli, dürüst görünüşlü olduğunu belirten Ali Rıza Erkorkmaz, bir haftalık kiralama süresi dolduğunda yeniden geldiğini ve süreyi uzattığını belirtti. Erkorkmaz, ''Ödemeyi tam ve zamanında yapan R.D, bizimle oturup çay içti, sohbet etti. Otomobilin düşen jant kapağını yenilemiş, araca iyi baktığını gördük. 11 Mayısta yanında adının M.K. ve Manisa'da çalıştığı şirketten iş arkadaşı olduğunu söylediği bir kişiyle geldi. Ona da 07 BBG 69 plakalı otomobilimizi 3 günlüğüne kiraladık'' dedi.

Erkorkmaz, 15 Mayısta babasına ait cep telefonunu arayan bir kişinin, R.D'ye kiraladıkları aracın teyp kodunu sorduğunu kaydederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Babam bu soruyu niye sorduğunu öğrenmek isteyince o kişi, otomobili satın aldığında teyp kodunu sormayı unuttuğunu söyledi. Biraz konuşunca otomobili kiralayan R.D'nin Yozgat'taki vatandaşa, aracı, noter huzurunda babamın ehliyetinin sahtesini yaptırarak sattığını öğrendik. Biz Antalya'da, aracı satın alan kişi de Yozgat'ta polise başvurdu. Bu arada diğer otomobilin peşine düştük. Onun da aynı yöntemle Konya'da yaşayan bir kişiye satıldığını tespit ettik. O otomobil için de polise başvurduk. R.D ve M.K'yi bize bıraktıkları cep telefonlarından aramaya başladık ancak ulaşamadık. Sonra bir gün R.D'nin sandığımız cep telefonundan biri aradı ve iki arkadaşın borçlu olduğu bir kişinin araçlara zorla el koyup satışlarını yaptığını iddia etti. Bu arada zanlıların araçlarımızı kiralamak için ibraz ettikleri kimliklerinin de sahte olduğunu anladık.''

SAHTESİ ASLINDAN DAHA İYİ

Babasının ehliyetini Antalya'dan çıkarttığını, iki zanlının her iki şehirdeki noterlere sunduğu ehliyetin ise Isparta'dan çıkartılmış gibi göründüğünü anlatan Erkorkmaz, ''Babam, zaman bulup da ehliyetine kimlik numarasını işlettirememişti. O iki dolandırıcı onu bile yazdırmış'' dedi.

İki otomobilin, satın alan kişilere yediemin olarak teslim edildiğini belirten Erkorkmaz, ''Hem araçlarımız yıpranıyor hem de işlerin en iyi olduğu şu günlerde kiraya veremediğimiz için gelir kaybımız oluyor. Avukatlar aracılığıyla savcılığa suç duyurusunda bulunduğumuz zanlıların bir an önce yakalanıp yargı sürecinin başlamasını istiyoruz'' diye konuştu.

Aynı kişilerin komşu bir otomobil kiralama firmasının sahibini de aynı yöntemle dolandırdığını duyduklarını da sözlerine ekleyen Erkorkmaz, meslektaşlarını dikkatli olmaları konusunda uyardı.



Bu haber 671 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,339 µs