'Recep Bey' yanıtı | " /> 'Recep Bey' yanıtı | "/>

En Sıcak Konular

Başbakan Erdoğan'dan 'Recep Bey' yanıtı

26 Mayıs 2010 09:28 tsi
Başbakan Erdoğan'dan 'Recep Bey' yanıtı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Brezilya, Arjantin ve Şili'yi kapsayan 6 günlük gezisi başladı. Başbakan, yolculuğu sırasında uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"Tayyip Erdoğan'ı spekülasyona çekmeyin"

 Erdoğan, ''Sayın Kılıçdaroğlu'nun 'Recep Bey', sözünü kullanması sizi rahatsız etti mi?'' sorusuna ''Bu soruyu geçiniz. Bu tür spekülasyonların içerisine Tayyip Erdoğan'ı çekemezsiniz'' dedi.  

Başbakan Erdoğan, Brezilya yolunda, Türk Hava Yolları'na ait "Anadolu" isimli uçakta basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

"Sayın Kılıçdaroğlu'nun söylemini nasıl değerlendiriyorsunuz?", şeklindeki bir soruya, "Sen Başbakan'ın söylemlerine bak, sen bırak başkalarını Başbakan ne diyor ona bak. Başbakan'ın birilerine cevap yetiştirmeye gayreti yok. Savunmada değilim ben şu anda işime bakıyorum, Brezilya'ya gidiyorum, Arjantin'e gidiyorum, buralara ne kadar daha fazla mal satarız ben onun peşindeyim. Biz hakara makara yapmıyoruz iş yapıyoruz" yanıtını verdi.

Erdoğan, "Sayın Kılıçdaroğlu'nun Recep Bey, sözünü kullanması sizi rahatsız etti mi?" sorusuna da "Bu soruyu geçiniz, bu tür spekülasyonların içerisine Tayyip Erdoğan'ı çekemezsiniz" dedi.

Başbakan Erdoğan, "Dinlemelerle ilgili yasal düzenleme yapılacak mı?" sorusu üzerine ise Başbakanlık ve Adalet Bakanlığı'nın bu konuyla ilgili çalışma yaptıklarını bildirdi.

"MİT Müsteşar Yardımcısı olan Hakan Fidan'ın müsteşarlığa atanmasıyla ilgili" bir soru üzerine de Başbakan Erdoğan, "Göreve atadığımız arkadaşımız şu anda Cumhurbaşkanımız da onamasını yaptıysa, yarından sonra Resmi Gazete yayımlanır. O da işbaşı yaptıktan sonra biliyorsunuz, MİT'in birinci derecede ağırlıklı görevi yurt dışı istihbarattır ve yurt dışı istihbarat için de yeni müsteşarımız atılması gereken adımları atmak için yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürecektir. Nerede aksama var, nerede eksiklik var bu konuda bu süreç içerisinde de belli çalışmasını sanıyorum yapmıştır. Bunu tabi bizlerle de paylaşacaktır. Oturacağız dertleşeceğiz, çünkü benimde Cumhurbaşkanı'mında Genelkurmay'ın da en önemli kaynaklarından ki, birinci derecede şahsımın. Dış istihbaratta orasıdır müracaat ettiğimiz yer, dolayısıyla bunu çok daha aktif çok daha netice alır hale getirmemiz lazım" dedi.

Başbakan Erdoğan, "MİT'in mali açıdan sıkıntıda olduğu ifade edilmişti" değerlendirmesi üzerine de "Mali noktada hiç bir sıkıntı yok" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan istihdam ile ilgili bir soru üzerine de bu konuda rakam veremeyeceğini ancak TOBB ve Türkiye İhracatçılar Meclisi gibi örgütlenmelerin özel sektör olarak bu konuda önemli adımlar atabileceklerini söyledi.

Latin Amerika ziyareti ve temaslar

6 gün sürecek ziyaret, Türkiye'den bu ülkelere Başbakan düzeyinde gerçekleştirilen ilk ziyaret. Erdoğan'ın ilk durağı Brezilya. Medeniyetler İttifakı Üçüncü Forumu'na katılacak olan Erdoğan, Brezilya Devlet Başkanı Lula Da Silva ile de bir araya gelecek.

Erdoğan'ın 2. durağı diplomatik ilişkilerin kuruluşunun 100. yıldönümü kutlanan Arjantin olacak. Başbakan, Arjantin Cumhurbaşkanı ile görüşecek.

Ziyaretlerde çok sayıda, ticari ve ikili anlaşmanın imzalanması bekleniyor.

cnnturk



Bu haber 820 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,515 µs