En Sıcak Konular

Fenerbahçe'nin delili var...

26 Mayıs 2010 09:13 tsi
Gittikçe büyüyen 'Rüştü olayıyla' ilgili Fenerbahçe Asbaşkanı Mosturoğlu'ndan çarpıcı açıklama...

Federasyon "Rüştü rakiplerimizle motivasyon konuşmaları yaptı" iddiası için ispat isterse ne olacak? İşte bu kritik soruya kulübün 'hukukçu kimliği' cevap verdi. Avukat Şekip Mosturoğlu "Bu konuda çok rahatız!" dedi.

Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında yeni bir gerilime neden olan olay, Başkan Aziz Yıldırım'ın geçtiğimiz günlerde yaptığı basın toplantısıyla başladı. Yıldırım konuşmasının bir bölümünde "Rüştü rakiplerimizi arıyor. Kasımpaşalılar'a 'Hadi sizi göreyim' diyor. Ankaragücü antrenörüne mesaj atıyor. Bu işlere niye giriyor ki?" ifadelerini kullandı.

Ardından Asbaşkan Şekip Mosturoğlu, talimatlardaki 55. maddeye göre bunun suç olduğunu, futbolcunun 3 yıla kadar men cezasını alabileceğini belirtti. Aynı maddede, ihlalde sorumluluğu bulunan kulübe de para cezası bulunuyor. Bu arada kulüp işe karıştıysa, cezası küme düşürülmek!

Federasyonun Yıldırım'ın açıklamasını ihbar kabul edip harekete geçtiğini dünkü gazetemizde duyurmştuk. Peki Fenerbahçe bu söylemini ispatlayabilir mi? Zihinlerdeki soruyu bizzat onlara sorduk. İşte Mosturoğlu'nun gazeteniz Bugün'e özel yanıtı:

"Futbol Federasyonu, Fenerbahçe Kulübü olarak bizden kanıt isteyebilir. Bizim Rüştü olayıyla ilgili sun acak ispatımız var. Bu konuda rahat olduğumuzu söyleyebiliriz. Kaldı ki bize göre en büyük kanıt zaten ortada. Beşiktaş Kulübü, kalecisi Rüştü Reçber'i koruyacağım derken resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada, bu görüşmelerin varlığını kabul etmiştir. Ancak Beşiktaş'ın bu durumdan etkileneceğini sanmıyorum." (Burada kendisine 55. maddeyi hatırlatıyorum ancak yine de Beşiktaş'ın kulüp olarak bundan bir ceza alacağını sanmadığını vurguluyor)

Görünen o ki Mosturoğlu, Beşiktaş ile Rüştü'nün durumunu ayrı tutuyor. Peki ispat ne olabilir? Sızan haberlere göre bir kaydedilmiş telefon mesajı veya bir şahit federasyona sunulabilir.. Bu işin sonunun nereye varacağını hep birlikte göreceğiz.

ZOR GÜNLER..

Rüştü yaşananlardan dolayı sıkıntılı günler geçiriyor. Antalya tatili planlarını değiştirip yurt dışına çıkmayı düşünüyor. Bir süredir de çok gerekmedikçe evinden dışarı atmadı. Daha önce Pendikspor yenilgisi sonrası Dereağzı Tesisleri'nde saldırıya uğrayan tecrübeli kaleci, benzer bir çirkin hareketle karşılaşmaktan çekiniyor. Beşiktaş Kulübü de bununla ilgili "Kalecimizin başına birşey gelirse sorumlusu Fenerbahçe'dir" açıklaması yapmıştı.

Ahmet Konanç - Bugün



Bu haber 563 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,557 µs