En Sıcak Konular

Devlet Bahçeli'den Anayasa açıklaması

25 Mayıs 2010 12:14 tsi
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 12 Eylül 2010 tarihinde referanduma gidecek Anayasa değişiklik paketiyle ilgili çıkacak her türlü sonuca herkesin saygı duymasını istedi.

 CHP'nin değişikliğin iptali ve yürürlüğün durdurulması için konuyu Anayasa Mahkemesi'ne götürmesini de eleştiren Bahçeli, "TBMM'den geçen maddeler bir paket halinde milletimizin hakemliğine sunulacaktır. Bu aşamadan sonra bundan önceki görüşleri ne olursa olsun herkes yapılacak referandumun sonucuna saygı duymak mecburiyetindedir." dedi.

Bahçeli, TBMM'de partisinin haftalık grup toplantısında değerlendirmelerde bulundu. Konuşmasının tamamına yakınını Anayasa değişikliğine ayıran Bahçeli, AK Parti'nin 7 yıllık iktidarındaki başarısızlıklarını saptırmak için bu paketi gündeme getirdiğini iddia etti. Anayasa değişikliğine karşı olmakla birlikte halkın vereceği karara herkesin saygı duyması gerektiğini vurgulayan Bahçeli, "Referandumun 12 Eylül 2010 tarihinde yapılacağına dair YSK'nın vermiş olduğu karar gereği, TBMM'den geçen maddeler bir paket halinde milletimizin hakemliğine sunulacaktır. Bu aşamadan sonra, bundan önceki görüşleri ne olursa olsun herkes yapılacak referandumun sonucuna saygı duymak mecburiyetindedir." ifadelerini kullandı.

CHP'YE ÖRTÜLÜ ELEŞTİRİ

CHP'nin referanduma sunulmak üzere Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanan değişiklik paketini Anayasa Mahkemesi'ne götürdüğünü hatırlatan Bahçeli, "Yapılan elbette ki, tıpkı AKP anayasa değişikliklerinin tek taraflı olarak onaylanması kadar meşru ve yasaldır. Ancak, bundan önceki girişimlerin sonuçlarına bakarsak, Anayasa Mahkemesi'ne müracaatlardan karar aşamasına kadar geçen süreçlerin iktidar zihniyetine siyasi yığınak oluşturduğu görülecektir." şeklinde konuştu.

Yüksek Mahkeme'den çıkacak muhtemel bir olumsuz kararın yeni istismar alanlarına kapı aralayacağı uyarısında bulunan Bahçeli, "İktidar partisinin, TBMM'deki görüşmeler esnasında geliştirdiği söylemler ve uyguladığı taktik; ülkemizdeki bütün sorunların kaynağının AKP hükümeti değil anayasa olduğu yönündedir. Anayasa Mahkemesi'nden çıkacak muhtemel bir iptal kararının neden olacağı yeni istismar sahaları ve kutuplaştırma vasıtaları, yaklaşan genel seçimlerin sonuçlarını etkileyecek gelişmeleri de başlatacaktır."

Bahçeli, Türkiye uzun zamandır erken genel seçimin bütün şartlarını taşıdığını da savundu.

"12 EYLÜL'E HAZI R OLUN"

Bahçeli, partililere 12 Eylül'de yapılacak referandum için hazır olun talimatı da verdi. Bahçeli, "Şimdi, bir taraftan Anayasa değişiklikleri ile ilgili olarak 12 Eylül 2010 tarihinde yapılacak referandum süreci işlerken, diğer tarafta Anayasa Mahkemesi'nin karar süreci de çalışmaktadır. Anayasa Mahkemesi'nin vereceği karardan sonra milletimize ulaşmak için yeterli zamanın kalmaması ihtimali mevcuttur. Bu açıdan yapacağımız faaliyet, mahkeme kararının sonucunu beklemeksizin referandum sürecine hazırlanmak ve milletimizi muhtemel sonuçları konusunda uyarmaya şimdiden başlamak olmalıdır. Bizim anayasa değişikliklerine ilişkin görüşlerimizin tamamı bellidir ve bilinmektedir." diye konuştu.

MİLLETVEKİLLERİNE TEŞEKKÜR

Bahçeli, konuşmasında milletvekillerinin Anayasa değişikliği görüşmelerinde ortaya koyduğu performansı da takdir ve tebrik etti. Bahçeli şunları söyledi: "Çok yoğun ve yorucu bir çalışma temposunun ardından iktidar partisinin TBMM'deki sandalye sayısının çoğunluğu ile kabul edilen ve referandum yolu açılan Anayasa değişikliklerinin müzakere sürecini yakından yaşadınız. Milliyetçi Hareket Partisi'nin birbirinden değerli 69 milletvekili olarak milletimizin size yüklediği sorumluluğun şuuruyla hareket edip, görüşmelerin ve oylamaların tamamına eksiksiz katıldınız. Her türlü hile, baskı ve dayatmalara karşı şerefinizle karşı durup partimizin bu sürece ilişkin karar ve politikalarını hiçbir kırılma olmadan savundunuz. Görüşmelerde medeni ama kararlı; ısrarlı ama vakur; mücadeleci ama demokrat tavırlarınızı sonuna kadar yılmadan sürdürdünüz. Türk milletinin geleceği için duyduğumuz kaygılarımızı, öngördüğümüz uyarılarımızı, hiçbir telkin ve tesire kapılmadan şuurla ve samimiyetle bu en yüksek millet kürsüsünden ifade ettiniz. Tamamen inandıklarınızı ve doğru bulduklarınızı, hiçbir baskı ve vesayete maruz kalmadan serbestçe söylediniz. Ancak, bu sefer Anayasa Değişikliklerinin görüşülmesi ve oylanması sırasındaki duruşunuz, tavrınız ve dayanışmanız her türlü takdirin üzerindedir." (CİHAN)



Bu haber 543 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,709 µs