En Sıcak Konular

Sürücüden habersiz cezaya son

25 Mayıs 2010 09:59 tsi
Müdür yardımcılarını Ankara'da toplayan Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, 'gıyabi ceza kesmeyin' talimatı verdi.

Köksal, "Hata yapan ne suç işlediğini bilmeli. Faturası adresine gelen sürücü nerede hata yaptığını bilmiyor. Gıyapta ceza istemiyorum, o işin tembelliğidir." dedi.

Trafik güvenliği, gelişen teknoloji ve alınan tüm önlemlere rağmen hâlâ en önemli sorunlardan biri. Araştırmalar, karayollarında her yıl binlerce insanın canına mal olan kazaların yüzde 95'inin sürücü hatalarından kaynaklandığını ortaya koyuyor. Şehirlerde kurulan 'MOBESE' sistemleri her ne kadar trafik denetimine yardımcı olsa da bazı aksaklıkları beraberinde getiriyor. Teknolojinin Türkiye'de kazaları önlemeye yetmediğine dikkat çeken Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, trafik polislerinin araçların plakasına habersiz ceza kesmesini eleştirdi. Trafikten sorumlu müdür yardımcılarına hitaben konuşan Köksal, cezaların sürücüye ulaşmasının 15 günü bulduğunu belirterek, "Bu süre içinde sürücü hangi hatayı yaptığını unutuyor. Bizim görevimiz sürücüye ne hata yaptığını anlatmaktır. Gıyapta ceza istemiyorum, o işin tembelliğidir. Herkes elini taşın altına koysun." diye konuştu.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün Dikmen binasında 20 ilin trafikten sorumlu emniyet müdür yardımcılarının katılımıyla yapılan değerlendirme toplantısında konuşan Oğuz Kağan Köksal, kurallara uyulduğu takdirde kazaların olmayacağını, bunun da eğitimden geçtiğini vurguladı. Trafik teşkilatını teknolojik altyapı ve ekipman bakımından geliştirdiklerini, personele eğitim verdiklerini ifade eden Köksal, yaptıkları çalışmalarla son yıllarda ölümlü kaza oranlarında yüzde 15 azalma olduğunu kaydetti. Yayaların eğitilmesinin de trafik kazalarının önlenmesi bakımından büyük önem taşıdığına dikkati çeken genel müdür şunları söyledi: "Türkiye'de teknoloji kazaları önlemeye yetmiyor. Sürücü ve yayaları eğitmeliyiz. Ceza kesmek tek başına caydırıcı olmuyor. İnsanlara ceza yazmak eğitim değildir. Ceza yazıyorsunuz ama aynı suçlar işleniyor. Bizim görevimiz kazaları önlemek ve kurallara uyulmasını sağlamaktır. Yapacağımız bir hareket, davranış insanları etkileyip caydırabilir."

zaman

 




Bu haber 547 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,121 µs