CHP'nin oyu | " /> CHP'nin oyu | "/>

En Sıcak Konular

AK Parti'nin anketine göre CHP'nin oyu

25 Mayıs 2010 08:51 tsi
AK Parti'nin anketine göre CHP'nin oyu Anketlere göre Kılıçdaroğlu rüzgarı da CHP'ye yeterli gelmedi

Türkiye günlerdir Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel başkan seçildiği CHP'yi konuşuyor. Hedefini "yüzde 40" olarak belirleyen CHP'nin yeni liderinin iktidar alternatifi olup olamayacağı merak konusu. 
 
AK Parti'nin sıcağı sıcağına yaptırdığı araştırmanın sonuçları Kılıçdaroğlu ve CHP'yi üzecek. Son kamuoyu yoklamasına göre Kılıçdaroğlu'nun hedefi olan yüzde 40'ı AK Parti alıyor. CHP'nin oyları ise yüzde 21'de kalıyor. Araştırmayı yapan Doç. Dr. Ertan Aydın, "Medya rüzgarı ile buraya kadar. Sayın Kılıçdaroğlu'nun gariban edebiyatı adına bahsettiği havuzlu villalarda daha çok CHP'liler oturuyor. Kılıçdaroğlu'nun ekstra oy için sağcı hamlelere ihtiyacı var." dedi.

KILIÇDAROĞLU'NUN RÜZGâRI 5-6 PUAN

Pollmark'ın 5 bin 278 kişiyi kapsayan "Türkiye Siyasi Gündem Araştırması" Kemal Kılıçdaroğlu liderliğinde yeni bir döneme giren CHP'nin geleceğine ilişkin önemli ipuçları veriyor. Araştırma Baykal'a ait olduğu iddia edilen kasetin piyasaya düştüğü, Kılıçdaroğlu'nun da adaylığını açıkladığı 13-20 Mayıs dönemini kapsıyor. Ertan Aydın, bir önceki araştırmada CHP oylarının yüzde 19 olduğunu, kasetle birlikte bir miktar düşüşün de olacağını söylerken, "Kılıçdaroğlu'nun CHP'ye hareketlilik getirdiğini" ancak bunun da sınırlı olduğunu ifade ediyor. Kılıçdaroğlu'nun etkisinin 5-6 puan göründüğünü savunan Aydın, "Sayın Baykal, solun maksimum oyunu alıyordu. Kılıçdaroğlu'nun oy artışı için sağdan oy getirmesi lazım." görüşünü dile getiriyor. Ankette Deniz Baykal'ı CHP genel başkanlığından istifaya sürükleyen kaseti piyasaya kimin sürdüğü de vatandaşa soruluyor. Sonuçlara göre halkın önemli bir bölümü komplonun ardında CHP içerisindeki muhaliflerin bulunduğuna inanıyor. Referandum sürecinin de sorulduğu araştırma sonuçları, 12 Eylül'de sandığa gidenlerin yüzde 57'sinin "evet" oyu vereceğini ortaya koyuyor.

Referanduma CHP tabanının yüzde 11'i, MHP'lilerin 22'si BDP'lilerin de 39'u destek vereceğini söylüyor. CHP'nin Anayasa oylamasına katılmaması ve Anayasa Mahkemesi'ne gitmesi de seçmenin çoğunluğunca olumsuz olarak değerlendiriliyor. "Seçim olsa kime oy verirsiniz?" sorusuna da katılımcıların % 40,4'ü AK Parti, % 21,9'u CHP, % 14,1 MHP, % 6,7'si BDP ve % 4,4'ü SP cevabı veriyor. Katılımcılar Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı % 32,4 ile en beğenilen siyasetçi olarak görüyor. Bunu 5,6 ile Deniz Baykal, 5,1 ile Kemal Kılıçdaroğlu, 4,7 ile Devlet Bahçeli ve 2,0 ile Mustafa Sarıgül izliyor.

zaman



Bu haber 1,267 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,991 µs