En Sıcak Konular

İşleri bitti, şimdi hurdaya çıkarıyorlar

25 Mayıs 2010 08:28 tsi
İşleri bitti, şimdi hurdaya çıkarıyorlar 'Ciddi bir tehlikenin izlerini görüyorum...'

CHP’de büyük bir değişim yaşandığı söyleniyor. Geçmişte halka sırtını dönen parti şimdi halkla bütünleşiyor. Kılıçdaroğlu bunun bir simgesi olarak gösteriliyor ve gerek kişiliği gerekse tavırları bunu destekliyor. Analizimi CHP’deki yeni yönetime bakarak değil, Baykal’ı tasfiye edip yeni genel başkanı ve onun kadrosunu tayin eden gücün politikalarını değerlendirerek yapacağım.

Yeni CHP’de ülke yönetiminde uygulanacak politikalar değil iktidara gelmek amaçlanıyor. Yeni politikalar, iktidara gelince, iktidarı sürdürecek biçimde belirlenecek. Seçimleri kazanmanın yolunun da halkla bütünleşmek olduğu düşünülüyor ve bu konuda başarılı olan AK Parti’nin tavrı benimseniyor. Bu açıdan bakıldığında CHP değişmiyor AK Parti’ye benzemeye çalışıyor.

Siyasi etkinliği neredeyse sıfırlanan bürokrasi terk ediliyor. Bazılarının düşündüğü gibi bu hamle bürokrasinin etkinliğine kavuşmak için yaptığı karşı hamle değil, aksine güçsüz ortağın, tıpkı Baykal’a yapıldığı gibi bir kenara atılmasıdır. Zaten aynı güç geçmişte etkisini sürdürmek için bürokrasiyi kullanıyordu. Bu yakınlık bir yönetim felsefesinin sonucu değil pratiğin bir gereği sayılıyordu. Bürokratik güç etkinliğini kaybedince hurdaya çıkarıldı.

Bu noktada çok ciddi bir tehlikenin izlerini görüyorum. Desteğini kaybeden bürokrasiye bazı dış güçlerin yakınlık göstermesi ve onları kullanmak istemesi beklenir. Geçmişteki darbeler halkla bürokrasiyi bir arada tutmamanın ve birbirlerine karşı kullanılmalarının sonucunda ortaya çıkmıştır. Bugün gökten yağmur gibi yağan ihbarlarla ordu içindeki usulsüzlükleri ortaya çıkaran gücün kim olduğunu bilmiyoruz ve eğer amaçları demokrasi değil devlet-millet ayrışmasını yaratmaksa amaçlarına ulaştıklarını söyleyebiliriz.

İktidarın tek amacının hukukun üstünlüğünü sağlamak ve suçluları cezalandırmak olduğunu söylemesini doğru bulmuyorum. Ülkede yapılan operasyonların, kendi lehine de yapılsa, kaynağını bulması gerekir. Mesela CHP’nin maruz kaldığı operasyonun aslında kendisini hedef aldığını ve hem amaçlarını hem de kimin yaptığını bilmesi gerekir.

Mahir Kaynak / Star'daki köşesinden ilgili kısım



Bu haber 1,747 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,988 µs