En Sıcak Konular

UNICEF nihayet harekete geçti

25 Mayıs 2010 08:21 tsi
UNICEF nihayet harekete geçti 
8-9 yaşlarındaki çocukları bile hain emellerine alet ediyorlar. UNICEF kurtarmak için harekete geçti.

Danimarka’nın Berlingske Tidende gazetesi, terör örgütü PKK’nın 8-9 yaşındaki çocukları bile kanlı eylemlerine alet ettiğini ortaya koydu. Haber üzerine UNICEF, çocukları örgütten almak için kolları sıvadı.

ROJ TV’nin eski müdürü Zonoozi, “Örgütte gördüğüm en küçük çocuk tahminen 8-9 yaşlarındaydı. Küçükler sadece siyasi dersler alırken, daha büyüklere silah kullanımı, Kürt tarihi, PKK ve Abdullah Öcalan hakkında eğitim veriliyordu” dedi.

Danimarka’nın en saygın gazetelerinden Berlingske Tidende, PKK içinde yer alan çocuk militanların fotoğraflarını yayımladı. Yaşları 8’e kadar düşen çocuklara silah eğitimi verildiği belirtildi. Gazete önceki gün terör örgütünün yayın organı konumundaki ROJ TV’nin 10 yıl boyunca Kopenhag’da genel müdürlüğünü yapmış olan İran asıllı Kürt Maonucher Zonoozi ile bu kanalda yayınlanan programların yapımcısı ROJ NV adlı Brüksel merkezli ajansın müdürü Metin Yüce’nin Erbil yakınlarındaki PKK kampını ziyaretlerinden fotoğraflar yayınladı. Zonoozi ve Yüce’yi PKK lideri Murat Karayılan’la görüşürken ve AK47 otomatik silahlarla atış talimleri yaparken gösteren fotoğraflar PKK ile ROJ TV bağlantısının kanıtı olarak değerlendirildi.

‘3 bine yakın çocuk var’

Ancak gazetede yayımlanan bir fotoğraf Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu’nu da (UNICEF) harekete geçirdi. Fotoğrafta tahminen 14-16 yaşında bir grup çocuk militan kıyafetleri içinde görünürken, Zonoozi de örgütte çok sayıda çocuğun yer aldığını doğruladı. ROJ TV’nin eski yetkilisi “Örgütte gördüğüm en küçük çocuk tahminen 8-9 yaşlarındaydı. Küçükler sadece siyasi dersler alırken, daha büyüklere silah kullanımı, Kürt tarihi, PKK ve Abdullah Öcalan hakkında eğitim veriliyordu. Kamptaki çocukların çoğu İran ve Avrupa’dan geliyordu ve aileleri vardı” diye konuştu.

Bu haber üzerine UNICEF’in Danimarka temsilcisi Steen Andersen “Konuyla ilgili çalışma başlattık. Çocukların militan olarak kullanılması Çocuk Konvansiyonu’na aykırıdır. Kurumumuzun harekete geçmesi için çalışacağım” dedi. Türkiye ve Irak’taki UNICEF temsilciliklerinin harekete geçerek, örgütle bağlantı kurması bekleniyor. UNICEF’in bu çocukların örgütten alınmasını önerebileceği de ifade ediliyor. Aralarında UNICEF’in de bulunduğu uluslararası kurumların 1998’de yaptığı tahminlere göre, PKK’da 3 bine yakın çocuk militan yer alıyordu. Bunların 300 kadarı ise kızdı. Zonoozi’nin bu fotoğrafları yaklaşık bir yıl önce Danimarka polisine verdiği ancak resmi kurumların herhangi bir işlemde bulunmadığı da öne sürüldü.

İşte PKK Roj TV bağlantısı

Berlingske Tidende, Roj TV eski müdürü İran asıllı Manuçher Zonoozi ile Belçika’daki Roj TV’nin genel müdürü Metin Yüce’nin Kuzey Irak’ta bir PKK kampında ve terörist lider Murat Karayılan’la birlikte çekilmiş fotoğrafını da yayımladı.

vatan



Bu haber 531 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,858 µs