En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu, 'Recep Bey'e açıklık getirdi

24 Mayıs 2010 22:47 tsi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''Siyasetçi halka hesap verecekse, siyasete atıldıktan sonra zenginleşecekse bunun birileri tarafından sorgulanması lazım. O sorgulamanın bir unsuru olarak 'Recep Bey' figürü kullanılmıştır'' dedi.

Kılıçdaroğlu, CHP Genel Merkezi'ndeki makamında, Kanal D Ana Haber Bülteni canlı yayınına katılarak Mehmet Ali Birand'ın sorularını yanıtladı.

Makam masasını işaret eden Birand'ın, ''Her şey bu masa için öyle değil mi?'' sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, ''Bu masa bana ait değil, ben buraya geçici olarak geldim. Bu masa halka ait'' dedi.

Ziyaretinde Baykal'ı nasıl gördüğünün sorulması üzerine Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

''Bugün sizin gördüğünüz gibi, son derece heyecanlı, hayata bağlı siyasete bağlı, olayları yakından izleyen izlemeye kararlı olan bir genel başkanla karşılaştım. Son derece mutluyum. Kurultayımızdan da son derece mutlu. Burada sayın Baykal zaten siyaseti bırakırsa bana göre hayatı bırakır. Yaşamı büyük mücadelelerle geçmiş, hapse girmiş çıkmış, kararlılığını sürdürmüş, siyasetin dışına itildiğinde de siyasetle bağını koparmamış, sağlıklı bağlantıları kurmuş olan bir Baykal var.''

Birand'ın, ''Rakibiniz de var galiba orada'' ifadesi üzerine Kılıçdaroğlu, ''Olabilir ben rakip olarak görmüyorum onu'' dedi.

Baykal'ın siyasete dönmesi ihtimalinin sorulması üzerine CHP lideri, şöyle konuştu:

''Elbette gelebilir. O bağlamda herhangi bir sorunumuz yok. Ben şöyle de görüyorum olayları ister yeniden siyasete, parti yönetimine gelme yönündeki kararlılığını beyan etsin etmesin Baykal, her zaman bizim başvurabileceğimiz, başvurmak zorunda olduğumuz, düşüncelerini görüşlerini almamız gereken bir siyasetçi.

Bu kadar deneyimli bir birikimin partinin yararına sunulmaması bana göre yanlış olur. Sayın Baykal bugün, 'Ben sık sık gelip sizi ziyaret edebilir miyim?' dediğimde 'Benim için onur olur. Her zaman gelebilirsiniz' dedi. Düşüncelerimizi elbette paylaşacağız'' diye konuştu.''

Kılıçdaroğlu, ''Başbakan, 'Recep Bey' söyleminden rahatsız oldu. Bu konuda neler söyleyeceksiniz? sorusuna şu yanıtı verdi:

''Ben orada farklı iki pencereye dikkat çektim. Bir Tayyip bey penceresi var. Anadolu'dan gelirken yırtık ayakkabıyla gelen, yoksulluk içinde büyüyen, futbol oynarken bile krampon parasını arkadaşından alan, mağdur olan bir Tayyip bey. Bir de bunun dışında siyasete atıldıktan sonra zenginleşen, çocukları Amerika'da okuyan bunun masrafını iş adamlarının ödediği bir düzen... Havuzlu villalara taşınan, yedi yıldızlı otellerde tatil yapan. Çocuklarının düğünlerini saraylarda yapan bir de Recep Bey... İkisini halkın önüne koymaya çalıştım. Bey sözcüğü hakaret etmek ya da aşağılamak için zaten kullanılmaz. Ama bu iki tablo AKP'yi rahatsız etti. Çünkü Tayyip Bey olgusu farklı Recep Bey olgusu farklı.

Recep Bey olgusuna benim halkın dikkatini çekmem gerekiyordu. Çünkü siyasetçi halka hesap verecekse, siyasete atıldıktan sonra zenginleşecekse bunun birileri tarafından sorgulanması lazım. O sorgulamanın bir unsuru olarak Recep Bey figürü kullanılmıştır.



Bu haber 688 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,102 µs