En Sıcak Konular

Jandarma'ya tarihi eser satmaya kalkıştılar

24 Mayıs 2010 20:49 tsi
Antalya'nın Elmalı ilçesinde, tarihi eser kaçakçılığı yapan 2 kardeş, ellerindeki tarihi eserleri satmaya çalışırken yakalandı. Gözaltına alınan 2 kardeş, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Antalya İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Elmalı Jandarma Komutanlığı ekipleri, Elmalı'da iki kardeşin tarihi eser kaçakçılığı yaptığı istihbaratını aldı.

Teknik ve istihbarat çalışmaları başlatan jandarma ekipleri, M.D. ve N.D. kardeşlerin ellerindeki tarihi eserleri satmak için müşteri aradıklarını öğrendi. Bunun üzerine müşteri gibi tarihi eser kaçakçılarıyla irtibata geçen ekipler, malları alacaklarını söyledi. M.D. ve N.D. kardeşlerle pazarlık yapmaya başlayan ekipler, 150 bin dolar değer biçilen tarihi eserler için pazarlıkla 60 bin TL'ye anlaştı.

Fiyat konusunda anlaşan ekipler, zanlıların parayı hemen istemesi üzerine tarihi eserleri almaktan vazgeçti. Daha sonra tekrar jandarma ekiplerini arayan kardeşler tarihi eserleri satmak istediklerini söyledi. Para sevkiyatını yapmak için Elmalı'da bir banka şubesiyle ortak hareket ederek, zanlıların hesabına 60 bin TL havale yapılmış gibi gösterdi. Hesaplarını paranın yattığını gören zanlılar, tarihi eserleri teslim etmek için jandarma ekipleriyle buluştu.

Tarihi eserleri, alıcı gibi davranan jandarma ekiplerine satmak isteyen iki kardeş M.D. ve N.D. suçüstü yakalandı. Gözaltına alındıktan sonra mahkemeye sevk edilen iki kardeş, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Zanlıların evlerinde ve üstlerinde yapılan aramalarda, Roma dönemine ait 371 sikke, 2 gümüş yüzük, 28 bronz yüzük, 7 bronz haç, bir bronz cımbız, bir bronz el figürü, 3 bronz kandil, 2 toprak testi, 4 cam bilezik, 68 bronz ok ucu, bir bronz obje, bir bronz küpe ele geçirildi.

(CİHAN)



Bu haber 949 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,408 µs