En Sıcak Konular

'Ben hiçbir zaman Sezar olmadım!'

24 Mayıs 2010 18:42 tsi
'Ben hiçbir zaman Sezar olmadım!' CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal, siyaseti her alanda yapabileceğini ifade ederek, "Siyasi değerlendirmelerim ve siyasi hayatım sürecek. Sadece odam değişti. Siyaset yapmaya devam edeceğim" dedi.

Deniz Baykal CNN Turk'te siyasetle ilgili fikirlerini açıkladı.

İŞTE BAYKAL'IN SÖYLEDİKLERİ:

Son nefesime dek siyasetin içinde devam edeceğim.

Zinciborbozan'da 5 yıl yasaklıydım. Yine siyaset yaptım.

CHP'den ayrılmam hem partide hem toplumda şoke etkisi yaptı. CHP Kurultayında ise Türkiye'nin Genel Başkanı seçilmiştir. Sayın Kılıçdaroğlu halkçı söylemleri ve sempatikliğiyle CHP için önemli bir gelişmedir.

Dramatik bir şekilde istifa ettim. Hiç pişman değilim. Benim istifam bir meydan okumaydı. İstifa ederek restimi çektim. Bu bir mücadeledir ve bu mücadele toplum tarafından ilgi ve destekle karşılandı.

Ben istifa ederken CHP'nin oy oranı yüzde 30'lar civarındaydı. Bana sordukları zaman önümüzdeki dönem CHP iktidar olacaktır diyordum ve şu anda da bunu rahatlıkla söylüyorum.

LİSTE SAVAŞINA YORUMU

Hiçbir arkadaşım tasfiye edilmemiştir. Burada görev almak önemlidir ancak Sayın Kılıçdaroğlu kendisi ile çalışabileceğini düşündüğü kişileri göreve getirmiştir. Baykal'ı çalışma arkadaşları ve çalışma arkadaşları olmayanlar diye bir ayrım hiç yapmadım. Onların hepsi CHP'lidir ve CHP'li olarak tüm görevleri yapacaktır.

SOLDA BİRLEŞME Sol zaten birleşmeye doğru gidiyordu. Biz bu süreci zaten başlatmıştık. Rahşan hanımın kurultaya gelerek bu vurguyu yapması son derece güzel bir davranış olmuştur.

KILIÇDAROĞLU'NUN KONUŞMASI

Bizim işsizliğin, yolsuzluğun önemli olmadığına dair bir yorumum yok öyle bir şey de düşünmüyorum. Eminim ki de Sayın Kılıçdaroğlu'nunda laikliğin önemli olmadığına dair bir düşüncesi yoktur. Dikkat ederseniz 1999 seçimlerinde biz laiklik konusuna hiç girmemişizdir. CHP'nin bir fikriyatı vardır. Bu fikriyat laik devlet düzenin korunması, işsizlik ve yolsuzlukla mücadele vardır. Sayın Kılıçdaroğlu da bu bağlamda son derece sade ve iddialı konuşmuştur.

BEN HİÇBİR ZAMAN SEZAR OLMADIM

Benim sırtımda hançer yok. Ben yaşanan olaylar karşısında 'Yıkıl Sezar' hiç demedim. Biz bir süreç yaşadık. Bu süreçler siyasal hayatın olağan akışı içinde her zaman yaşanabilecek şeylerdir. Biz bunları gözlemledik, not ettik ve ders çıkardık. Türkiye'nin gittiği son süreçte biz bu tür kavgalarla gündemi meşgul edemezdik. CHP başarılı bir kurultay sürecinden başarıyla çıkmıştır. İçimdeki temel duygu ülke için görev duygusudur. Siyasi hayatta yaşananlar yaşanmış ve geride kalmıştır. Sayın Kılıçdaroğlu ile son derece samimi bir görüşme yaptık. Ve temiz bir sayfa açtık.

KASETTEKİ GÖRÜNTÜLER İÇİN NE DEDİ?

Bir defa herkesin şunu bilmesini istiyorum. Bu komplo karşsında bana niye istifa ettin diye soruldu? İkincisi niye ben reddetmedim? Şimdi birinci ile ilgili, bu komplonun altında ezildiğim için değil, meydan okumak için istifa ettim. Komployu yapanların yüzüne vurmak için. Ve Türkiye'yi uyarmak için. Kim ne biliyorsa ortaya koymalıdır diye meydan okudum. Bu istifa komploya boyun eğmenin sonucu değil.

İkinci konu... Toplumun pek çok aklı başında insanı bu olayın bu boyutunu benim gündeme almamı, tartışmamı ve reddetmemi, değerlendirmemi bekliyor. Ben bunu fevkalade ayıp, tehlikeli ve yanlış buluyorum. Kimsenin kimseye bu çerçevede bir sorgulama yapma hakkının olmadığını düşünüyorum. Artık hukukun, ahlakın çığrından çıkacağını... Senin görevin dedikodu yapmak değil. Vatandaşın hakkını hukukunu korumak. Bugüne kadar kimler için dedikodu yapılmadı? Artık farklı bir zemine girmiş, bir dedikodunun parçası oalcaktım. İnanan olacaktı, inanmayan olacaktı. Özel dünyamın hesabını kimseye vermeyeceğim halde bu duruma düşecektim. O anda mahkeme düğmesine bastık. Hukukun bize tanıdığı olanakları kullanarak ne biliyorsak söyleyin dedik. Bunun hesabını ben değil, hukuk bunun hesabını verir. Ama bu soruları biz birbirimize sormaya kalkarsak çok ayıp. Kamusal yaşamda herkes hukukun gereğini yapacak. Ben görevimi yaptım.

CUMHURBAŞKANLIĞINA ADAY MI?

Cumhurbaşkanlığı'na aday olmam ya da olmamam gibi bir şey yok. Geçmişte partisi kapatılmış, siyasi hakları elinden alınmış bir süreci yaşadım. Şu an da yaşanan benzer bir süreç. Geçmişte de böyle şieyler yaşadık. hedef ve bir amaç içinde olmadım. bizim için sürecin kendisi önemli.



Bu haber 743 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,534 µs