En Sıcak Konular

Kurultay sonucuna büyük tepki

24 Mayıs 2010 16:47 tsi
Eski CHP PM üyesi Sevgi Pekşen: Parti yönetimindeki mevcut yapıyı çok sağlıklı bulmuyorum.

Eski Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi (PM) üyesi Sevgi Pekşen, parti içerisinde etkinliğini yeniden elde etmek isteyenlerin ortamı fırsat bildiğini söyledi. Pekşen, "Parti yönetimindeki mevcut yapıyı çok sağlıklı bulmuyorum." dedi.

Pekşen, CHP'nin hafta sonu yapılan kurultayında bazı isimlerin yönetimin dışında bırakılmasını doğru bulmadığının altını çizdi. Dışarıda bırakılan isimlerin partiye ciddi katkılar vermiş isimler olduğunu dile getiren Pekşen, "Bundan sonra da bulundukları konum ne olursa olsun katkı vermeye devam edeceklerdir, ama bu yapılanmanın alt yapısı oluşturulurken insanlarla ilgili yapılan değerlendirmeleri çok sağlıklı bulmuyorum. Böyle değil de daha faydalı bir anlayışla hareket edilebilirdi." dedi. Parti yönetimindeki mevcut yapının çok sağlıklı olmadığını savunan Pekşen, parti olarak bunun sıkıntısını yaşamamaları temennisinde bulundu.

Eski genel başkan Deniz Baykan'ın bir komploya kurban edildiğini ileri süren Peşken, bunun dış ve iç kaynakların işi olduğunu ifade etti. 'Baykal gitti partinin önü açıldı, büyüyecek, ivme kazanacak' anlayışını doğru bulmadığını kaydeden Pekşen, "Çünkü Sayın Baykal özellikle son dönemlerde yaptığı çalışmalarla partiye ciddi bir ivme kazandırmıştı. Parti bayağı mesafe kat etmiş ve çıtası yükselmişti. O komplo monte edilmeye çalışılan kara bir lekedir. Tarih bunu zaman içerisinde sorgulayacaktır. Ve ilahi adalet bunun gereğini yapacaktır. O zaman her şey ortaya çıkacaktır." ifadelerini kullandı.

"BAZILARI ORTAMI FIRSAT BİLDİ"

Eski CHP Parti Meclisi üyesi Sevgi Pekşen, Baykal'ın tasfiye edilmesinde Önder Sav'ın etkili olduğu iddialarına ilişkin ise şunları söyledi: "Son kurultayda parti tüzüğü değiştirilecekti. Bu değişiklikle Genel Sekreterlik kaldırılacak, yönetime katılma daha geniş bir kitleye yayılacaktı. Yani temsil noktasında ciddi bir değişim başlayacaktı. Önder Sav bu tüzük değişikliği öncesi ve sonrasında rahatsızlıklarını ortaya koydu. Bu olayla bir irtibatı var mı, bunu zaman ortaya koyacak. Çünkü bunu ortayı çıkartacak olan hukuki süreçtir. Ama şu bir gerçek, parti içerisinde etkinliğini yeniden elde etmek isteyenler bu ortamı fırsat bilmişlerdir."

PM'de Önder Sav'ın ağırlığının herkes tarafından görüldüğünün altını çizen Peşken, "Tüzük değişikliği yapılmadığı için de genel sekreterin etkinliği devam edecek. Aslında bu tablo birçok şeyi ortaya koyuyor." diye konuştu.

Pekşen, tüzük değişikliğinin yapılmamasının CHP'ye neler kazandıracağı veya kaybettireceği sorusuna, "Bu durumdan memnun olanlar olacaktır, 'yeterli temsil ve demokrasi' yok diye feveran edenler olacaktır. Bu değişim gerekliydi. Durumu tersine çevirenler ilelebet bunu sürdürecekler diye bir şey de yok." dedi.

Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun da değerli bir insan olduğunu belirten Pekşen, ancak bu yükü sadece ona yüklemenin de doğru olmayacağını söyledi. Tabanda ve tavanda herkesin üzerine düşen görevi yapması halinde bu değişimin faydalı olabileceğine değindi.

Ne olursa olsun partilerine kattı vermeye devam edeceklerini ifade eden Pekşen, sözlerini şöyle tamamladı: "Eksiklikleri söyleyeceğiz, telafisi için çalışacağız, ama partiyi başarısız kılmak isteyenlere de fırsat vermeyeceğiz."

CİHAN



Bu haber 654 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,538 µs