En Sıcak Konular

'İlk göçük aşılmak üzere'

24 Mayıs 2010 16:45 tsi
Zonguldak'ta geçen pazartesi günü yaşanan grizu patlamasında ulaşılamayan 2 işçiyi arama çalışmaları devam ediyor.

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdürü Burhan İnan, Karadon Müessese Müdürlüğü maden ocağında meydana gelen grizu patlamasında ilk göçüğün aşılmak üzere olduğunu açıkladı.

Gelik 75. Cumhuriyet Kuyusu'ndan itibaren olayın meydana geldiği Karadon Yeni Kuyu'ya doğru oluşan ilk göçüğün aşılmasına 2–3 bağ kaldığını belirten İnan, "İlk göçüğü açmak üzereyiz. 2–3 demir bağını aşarak geçeceğiz. Göçüğün arkasındaki boşluğu gördük. Göçükten kalan malzemeyi dışarıya çıkarıyoruz. Ondan sonra da ikinci göçük dediğimiz kömür göçüğü var. Biz 4 vardiya şeklinde göçüğü aça aça patlamanın meydana geldiği kuyuya doğru ilerliyoruz." dedi.

TTK Genel Müdürü İnan, göçük altında 2 işçiye ulaşılamaması üzerine çalışmaları kuyu dibinde yoğunlaştıracaklarını anlatarak, şunları söyledi: "Göçük açma çalışmasını yaptığımız yerlerden kuyuya kadar olan yerde işçilerimizi bulamazsak kuyu dibine düşme ihtimalinden başka bir ihtimal kalmıyor gibi. Başka gidecekleri yer ihtimali yok. Bunun için de önce kuyuyu tamir edeceğiz. Öncelikle kurtarma kafesini kuyu dibine çalışır hale getireceğiz, ondan sonra kuyunun dibinde işçilerimizi aramaya başlayacağız. Bunun için zaman vermek doğru olmaz."

"PATLAMA EN GÜVENİLİR YERDE OLDU"

İnan, kuyu dibinde, dakikada bin metreküp temiz havanın girdiği en emin ve güvenli yerde patlamanın olduğuna değinerek, ''Kömür üretimi bölgesinde patlama olabilir. Belki havalandıramazsınız patlama yaşanır, ancak burası havalanan bir yer. Keşke yaşanmasıydı. En çok canı yanan benim. İş güvenliğine müthiş paralar yatırdık. Yaklaşık 5 aydır hiç kazamız yoktu. Her şey çok yolunda giderken bu olayla karşılaştık.'' şeklinde konuştu.



Bu haber 602 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,990 µs