En Sıcak Konular

'Kılıçdaroğlu'nun gömleği'nin sırrı

24 Mayıs 2010 13:22 tsi
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun kurultayda giydiği İtalyan marka gömleğin vücudun nefes almasına imkan sağlayan incelikte dokunmasından dolayı fiyatının yüksek olduğu bildirildi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kurultayda giydiği İtalyan marka gömleğin vücudun nefes almasına imkan sağlayan incelikte dokunmasından dolayı fiyatının yüksek olduğu bildirildi.

Uzun yıllar gömlek sektörünün değişik kademelerinde çalışan 30 yıllık tekstilci Mustafa Işık, Kılıçdaroğlu'nun kurultayda giydiği türde gömlek üretimini Türkiye'de sayılı büyük firmaların sayıca kısıtlı miktarda yapabildiğini söyledi.


Gömlek fiyatını ipliği, kumaşı ile dokumasının belirlediğine dikkat çeken Işık, pahalı gömleklerin üretimindeki her safhada büyük titizlikle kontrol edildiğini bildirdi. İtalyan Etro marka gömlek için kumaşların dünyanın en kaliteli sayılan Mısır'dan ithal edilen pamukla dokunduğunu anlatan Işık, şunları söyledi:


"Bu pamuklar genellikle hiçbir kimyasal kullanılmadan organik üretiliyor. Türk tekstil sektöründe 200'e 2 kalınlıkla yani en ince sayılan şekilde dokunan bu tür kumaşlar ancak özel alıcılar için üretiliyor. Bu kumaştan üretilen gömlekler ince dokunmasından dolayı vücudun hava almasını sağlar, terletmez. Ayrıca nanoteknoloji kullanıldığından dolayı da kir tutmaz."


Tekstilci Mustafa Işık, Kemal Kılıçdaroğlu'nun gömleği bugün için "İpek halı gibidir. Türkiye'de bu incelikte kumaş dokunmasını ancak özel sipariş üzerine sınırlı sayıda yapılabiliyor." dedi.

cihan



Bu haber 826 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,136 µs