En Sıcak Konular

DP'de başkanlık yarışı, kongre tarihini erteletti

24 Mayıs 2010 13:01 tsi
Anavatan Partisi ile birleşme kongresinin ardından yapılan protokolün Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığınca geçersiz sayılması nedeniyle olağanüstü kongreye gitmeye hazırlanan Demokrat Parti (DP)'de, kongre tarihi değişti.

Daha önce alınan karar doğrultusunda 12 Haziran'da yapılması planlanan olağanüstü kongrenin tarihi, ertelenerek 19 Haziran'a kaydırıldı.  

Edinilen bilgilere göre, olağanüstü kongrede yapılacak tüzük değişikliğinin yanı sıra, DP Rize Milletvekili Mesut Yılmaz'ın önerisiyle gündeme alınan genel başkanlık seçimi, partide sancıya neden olunca, kongre tarihi de ertelendi. Mevcut Genel Başkan Hüsamettin Cindoruk'un yeniden aday olacağı kongrede, Anavatan kanadı 'karşı aday' için süre istedi. Bunun üzerine DP'de Olağanüstü kongre tarihi 19 Haziran olarak netleşirken, kongrenin Selim Sırrı Tarcan Spor Salonu'nda yapılmasına karar verildi.

-CİNDORUK İLE YILMAZ'A 'ORTAK ADAY BELİRLEYİN' ÇAĞRISI

Genel İdare Kurulu(GİK) üyelik sayısın 100'den 50'ye düşürüleceği kongrede, Genel Başkanlık seçimi de yapılacak. Mevcut Genel Başkan Hüsamettin Cindoruk kongrede yeniden aday olacak. Mesut Yılmaz başkanlığındaki Anavatan kanadının da Cindoruk'un karşısına aday çıkarması bekleniyor. DP'de adaylık yarışı hızlanırken, bazı partililer ise, Cindoruk ve Yılmaz'a 'bölünmeyin' çağrısı yaptı.

DP GİK'in önemli isimlerinden Celal Doğan, yaptığı açıklamada DP ve Anavatan'ın birleşmeden önceki seçimlerde büyük yenilgi aldıklarını vurgulayarak, şimdi "bütünleşmiş DP"nin barajın altında kalarak aynı durumu yaşamasının kötü bir sonuç doğuracağına işaret etti. DP'nin derlenip toparlanmasında Cindoruk'un payının büyük olduğunu belirten Doğan, "Ancak kamuoyunda beklenen sıçramayı yapmadı. En kısa zamanda Hüsamettin ve Mesut Bey'in birlikte önerdikleri biri üzerinde anlaşmaları gerekir. Bu uzlaşı partinin geleceği için sağlanmalıdır" dedi.

-28 MAYIS'TA MİTİNG

Öte yandan, Cindoruk kongre öncesinde, bir kez daha Genel Başkan olarak alana çıkacak. DP 28 Mayıs'ta Kahramanmaraş'ta bir miting düzenleyecek. Cindoruk, kongre öncesindeki mitingde, "bütünlük" vurgusu yapacak.

zaman

 

 



Bu haber 526 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,711 µs