En Sıcak Konular

Türkiye'yi kana bulayacaklardı

24 Mayıs 2010 12:39 tsi
İstanbul ve Ankara'da bombalı eylem yapacak zanlılar yakalandı. İşte kan donduran detaylar..

Yasadışı terör örgütü DHKP-C'ye yönelik düzenlenen operasyonda, İstanbul ve Ankara'da bombalı eylem hazırlığı içerisinde oldukları iddia edilen 1'i kadın 2 kişi Çorlu'da gözaltına alındı. Bayan teröristin, 2003 yılında Ankara'daki bir kafede intihar saldırısı düzenleyen Şengül Akkurt'un ablası olduğu ortaya çıktı. Kanlı eylem hazırlığındaki şahısların, el bombalarını oyuncak bebek içine yerleştirdikleri belirlendi.

Çorlu'da geçtiğimiz hafta gözaltına alınan E.A. ve N.K.'nın İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki sorgusu tamamlandı. Kanlı eylem hazırlığında oldukları belirlenen teröristlerin, Yunanistan'da askeri ve siyasi eğitim aldıkları belirlendi. Bombalı ve silahlı eylem yapmak üzere İstanbul'a geldikleri belirlenen şahıslardan E.A.'nın, 2003 yılında Ankara'daki bir kafede intihar saldırısı düzenleyen Şengül Akkurt'un ablası olduğu ortaya çıktı.

Şahıslarla birlikte 2 adet oyuncak bebek içerisine kamufle edilmiş vaziyette 2 el bombası, uydu cihazı içerisine kamufle edilmiş vaziyette yaklaşık 1 kilo ağırlığında TATP patlayıcı madde, 175 santimetre uzunluğunda saniyeli fitil, kasetçalar ve radyo içerisine kamufle edilmiş vaziyette 5 adet elektrik kapsülü ateşleyici, 49 adet 9 mm çapında fişek, CD çalar içine kamufle edilmiş vaziyette 6 adet değişik kamu kurumları ve özel şirketlere ait sahte personel kimlik kartları, 2 adet sahte nüfus cüzdanı, bir miktar para, bol miktarda örgütsel doküman ele geçirildi.

Emniyetteki sorguları tamamlanan şüpheliler, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi. Polis, şahıslarla bağlantılı olduğu belirlenen 1 şüpheliyi arıyor.



Bu haber 552 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,305 µs