En Sıcak Konular

Rusya, baronların isimlerini ABD'ye verdi

24 Mayıs 2010 11:19 tsi
Rusya, baronların isimlerini ABD'ye verdi Rusya Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Viktor İvanov, Afganistan ve Orta Asya'da faaliyet gösteren dokuz uyuşturucu baronu ile ilgili bilgileri ABD'ye verdiklerini açıkladı. ABD Uyuşturucu ile Mücadele Ofisi Direktörü Gil Kerlikowske ile görüşe

ABD ile gerçekleştirilen uyuşturucu ile mücadelede işbirliği çerçevesinde bilgilerin verildiğini kaydeden İvanov, "Dokuz kişi Afganistan ve Orta Asya'da yaşıyor. Uyuşturucu trafiğinin büyük çoğunluğunu kontrol ediyorlar." dedi. Rus yetkili daha önce de Washington'a uyuşturucu trafiğinde yer alan 25 kişinin ismini verdiklerini söyledi.

Rusya'nın verilerine göre 2001 yılında Afganistan'da Taliban rejiminin devrilmesinden bu yana uyuşturucu üretimi en az iki kat arttı. Rusya'da tüketilen eroinin yüzde 90'ı Afganistan'dan geliyor. Afganistan kaynaklı eroin nedeni ile her yıl tüm dünyada 100 bin kişi hayatını kaybederken, sadece Rusya'da 30 bin kişi ölüyor.

Rusya'nın her yıl 35 ton eroin tükettiğini kaydeden İvanov, özellikle bölgede iyi konuşlanmış ve yapılanmış laboratuarların yok edilmesinin zorunlu olduğunu söyledi. Rus yetkili, "Bu yapının yok edilmesi birinci önceliğimiz. Hiyerarşik bir yapılanma içindeler. Uyuşturucu üretmek için teknolojik ve maddi imkanlar sağlanıyor. Rusya burada üretilen eroini en fazla tüketen ülke konumunda." şeklinde konuştu.

NATO'YA SERT ELEŞTİRİ

9-10 Haziran tarihlerinde Afganistan'da uyuşturucu ile mücadele çerçevesinde uluslar arası bir konferans hazırlığında olan Moskova, ABD öncülüğündeki NATO ülkelerini bölgede gerekli çalışmaları yapmamakla suçluyor.

NATO, Afganistan'da çiftçilere alternatif bir üretim alanı sunmadan afyon üretimini yasaklamanın mümkün olmadığını savunuyor. NATO'nun yaklaşımını sert bir dille eleştiren İvanov, "Mantık bunun neresinde? Tarlayı ya da uyuşturucu üretim laboratuarını yok etmek, satıcıları Berlin, Roma, Londra ya da Moskova'da yakalamaktan çok daha ucuz?" eleştirisi getirdi.

(CİHAN)



Bu haber 945 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,992 µs