En Sıcak Konular

ROJ TV-PKK bağı kanıtlandı

24 Mayıs 2010 09:01 tsi
ROJ TV-PKK bağı kanıtlandı

Danimarka'nın görmezden geldiği ROJ TV-PKK bağlantısı, istifa eden genel müdürün verdiği fotoğraf ve bilgilerle kanıtlandı.

Genel müdür fotoğrafları polise vermiş, ancak polis bir yıldır kılını kıpırdatmamış.

Danimarka'nın ikinci büyük gazetesi Berlingske Tidende dün, Danimarka hükümetinin ısrarla üzerinde durmadığı PKKROJ TV bağlantısını canlı şahit ve fotoğraflarla belgeledi. Danimarka polisinin 1 yıl boyunca hiç ilgilenmediği delilleri sunan şahit, 10 yıl başkent Kopenhag'da kanalın genel müdürlüğünü yapmış olan İran asıllı Kürt Maonuchehr Zonoozi... 2008'de görevinden ayrılan Maonuchehr Zonoozi bir yıl önce Danimarka polisine başvurarak şahitlik yapmak istediğini, fotoğrafları ilettiğini ve koruma istediğini söylemesine rağmen, polisin hiçbir işlem yapmadığını belirtti. 10 yıl boyunca ROJ TV genel müdürlüğü görevi yapmasına rağmen ROJ TV'nin, PKK'nın uyuşturucu ve insan kaçakçılılığından elde ettiği parayı akladığından haberi olmadığının altını çizen Maonuchehr Zonoozi, ROJ TV-PKK bağlantısından, 2004 yılında Erbil yakınlarındaki bir kampta yaptıkları toplantıda emin olduğunu, o zamandan beri de PKK'nın yayınlara müdahalesini engellemek için mücadele ettiğini ancak başarılı olamadığını söyledi. Zonoozi gazetenin haberinde, 2008'de Belçika'daki bazı PKK'lıların tehdidi üzerine görevinden istifa ettiğini de vurguladı.

'YARALI TERÖRİSTLER ÇALIŞIYOR'
ROJ NV adlı haber ajansı çalışanlarının, haberlerini PKK kamplarından aktardıklarını ve bu habercilerin PKK lider kadrosu ile doğrudan ilişki içinde olduklarını da belirten Zonoozi, Murat Karayılan'ın uydu telefonu aracılığıyla devamlı ROJ TV yayın merkezi ile ilişki halinde olduğunu belirtti. Zonoozi ayrıca, ROJ TV'nin Brüksel'deki merkezinde ROJ TV-PKK bağlantısının açıkça görülebileceğini söylerken, "Gidin bakın hepsi çatışmalarda yaralanmış insanlar. Kimisi koltuk değnekleriyle geziyor" dedi. ROJ TV'de görev yapan herkesin terör örgütü ile bağlantılı olduğuna işaret eden eski genel müdür, Yönetim Kurulu Başkanı Henrik Caprani Winkel'in de bu bağlantıdan haberdar olduğunu söyledi. Aynı gazete, mart ayında da PKK'nın uyuşturucu ve insan kaçakçılığından elde ettiği paralar ile Avrupa'da yaşayan Kürtlerden toplanan yardım ve haraçların yasadışı yollarla ROJ TV hesabına aktarıldığını ortaya çıkarmıştı.

KOALİSYON ORTAĞI DA TEPKİLİ...
Skandal üzerine , Başbakan Rasmussen'in partisinin hukuk politikası sözcüsü Kim Andersen, "En kısa zamanda polis yetkililerinden bu konunun neden sümenaltı edildiğinin açıklamasını istiyorum" dedi. Parlamentoda grubu bulunan siyasi parti sözcüleri de Adalet Bakanı Lars Barfoed'den açıklama bekliyor. Hükümete dışarıdan destek veren Danimarka Halk Partisi sözcüsü Peter Skaarup, "Mart ayında ispatlanan ekonomik usulsüzlükler ve bir yıl önce ortaya çıkarılan bu bağlantı konusunda yetkililerin parmak oynatmaması manidar" dedi. Sosyalist Halk Partisi sözcüsü Karına Lorentzen de "Terörle mücadelede böyle tavır dışa dönük imajımızı zedeler" derken, ana muhalefet partisi sözcüsü Karen Haekkerup da açıklama istedi. Haber üzerine bir açıklama yapan Savcı Lise Lotte Nilas, "Terör örgütleri listesinde bulunanlarla ilişkiye geçmek yasak değildir. Önemli olan ROJ TV'nin terörü destekleyip, terör olaylarının artmasına neden olup olmadığıdır" dedi.

sabah



Bu haber 714 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,730 µs