En Sıcak Konular

'Bu bölgede AKP tabelası kalmayacak'

23 Mayıs 2010 17:23 tsi
'Bu bölgede AKP tabelası kalmayacak' Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) tarafından organize edilen operasyonlara karşı canlı kalkan eylemi Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde yapıldı...

Eyleme katılan BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, operasyonların durdurulmasını istedi. Demirtaş, "Hükümete sesleniyorum. Kandile savaş uçaklarını gönderme. Özel kuvvetlerini gönderme. Barış heyetlerini gönder. BDP olarak böylesi tarihi bir dönemde diyalog ve müzakerelerin önünü açmak için Kandile gitmeye hazırız" dedi.

Canlı kalkan eylemi için BDP'liler Eski Cezaevi kavşağında toplandı. Aralarında BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, BDP Hakkari Milletvekili Hamit Geylani, Van Milletvekili Fatma Kurtulan, Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, Bitlis Milletvekili Nezir Karabaş, kapatılan DTP'li milletvekili Aysel Tuğluk, BDP'li bölge belediye başkanları ve yaklaşık 25 bin kişi katıldı.

Sık sık terör örgütü PKK ve elebaşı Abdullah Öcalan lehine slogan atan grup ellerinde "Savaşa giden yolları kapatın, barışa giden yolları açan", Ne gerilla ne de asker cenazeleri gelmesin" ,"Operasyonları durdurun" şeklinde pankartlar ve çatışmalarda ölen PKK'lıların fotoğraflarını taşıdı.

Daha sonra 25 bin kişi ilçe merkezine 3 kilometre uzaklıkta bulunan Şemdinli-Yüksekova karayolu üzerindeki Havaalanı bölgesine doğru yürüyüşe geçti. Yaklaşık 1 saatlik bir yürüyüşün ardından havalanına gelen eylemci grup, sözde demokrasi şehitleri için 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu.

BDP Genel Başkanı Demirtaş, Kürt halkının barış çağrılarına operasyonlarla cevap verilmesinin aymazlık ve utanmazlık olduğunu belirterek,"Biz operasyonlar için uçakların helikopterlerin kalktığı bu yerde bedenlerimizi barışa yatırdık. Bu halk ölümlere rağmen yollardaysa, Başbakan bunu kıymetini bilmelidir. Bugün emrini verdiği operasyonlar bu halkın evlatlarının hayatını bitiriyor olabilir. Ama yarın onların iktidarını da bitirecek. Başbakana ve hükümete sesleniyorum. Kandile savaş uçaklarını gönderme. Özel kuvvetlerini gönderme. Barış heyetlerini gönder. BDP olarak böylesi tarihi bir dönemde diyalog ve müzakerelerin önünü açmak için Kandile'e gitmeye hazırız. Başbakan bu çabayı anlamalıdır. Başbakan halkın bu kadar fedakarlık yapmasına yine operasyonlarla cevap verirse bunun altında kalacak. Gençleri birbirlerine öldürtürse bunun altında kalacak. ya operasyonlar duracak ya AKP gidecek. Sayın Öcalan'ın barış konusunda yaptığı çağrılara hükümet cevap vermelidir."

BU BÖLGEDE AKP TABELASI KALMAYACAK

Kürt sorununu çözemeyen iktidarların yok olduğunu belirten Demirtaş, CHP'nin uyguladığı politikalardan dolayı bu bölgede CHP tabelasının bile bulunmadığını söyledi. Demirtaş,"CHP Kürt sorununa açlık yoksulluk sorunu dediği için bu bölgede tabelası yok. Eğer hükümet bu politikalarda ısrarlı olursa bu topraklarda AKP tabelası da kalmayacak. Başbakan eğer Kürt sorununu çözemezsiniz Baykal ile birlikte emekli olursunuz. Kürt sorununu çözmeyen hükümet dağılır. Başbakanın son şansıdır. Biz burda barışı gerçekleştiriyoruz" dedi.

'Bu dağların önü de arkası da Kürdistan'

Artık dağlarda kan, gözyaşı ve ölüm istemediklerini belirten, Demirtaş, "Bu halk kendi çocuklarının yollarını gözlüyor. Bu dağlar artık çiçek açsın. Göz yaşlarıyla değil bereketli yağmurlarla sulansın. Bu dağların arkası, bu tepelerin arkası Kürdistan bölgesi. Bunların önüde Kürdistandır. Burdan Erdoğan'a Barzani'ye ve Ahmedi Necata 'Barış hemen şimdi" diye seslenelim. 

Konuşmaların ardından toplanan kalabalık tekrar Yüksekova'ya dönerek sesizce dağılırken, polisin eylemcileri uzaktan izlemesi dikkat çekti. BDP Genel Başkanı Demirtaş ve beraberindeki BDP'li milletvekilleri ve belediye başkanları 3 gün önce Kandil'e yapılan hava operasyonunda öldürülen Savaş Uymak ve Jiyan Mıhçı adlı 2 PKK'lının ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Eylem olaysız bir şekilde sona erdi.

haberler.com



Bu haber 1,066 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,108 µs