En Sıcak Konular

BBP: Baykal'a yapılan sınır dışından müdahaledir

23 Mayıs 2010 16:58 tsi
Büyük Birlik Partisi(BBP) Genel Başkanı Yalçın Topçu, eski CHP lideri Deniz Baykal'a yapılan kaset komplosunun dış güçlerin bir oyunu olduğunu iddia etti.

BBP'nin olağan kongresi için Adıyaman'a gelen Genel Başkan Topçu, partililere seslendi. Adıyaman Esnaf ve Sanatkarlar Odası kongre salonunda konuşan Topçu, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Konuşma öncesinde Belediye Başkanı Necip Büyükaslan tarafından Başkan Topçu'ya Adıyaman'a özgü halı ve plaket takdim edildi.

Ödül töreninden sonra gündem hakkında konuşan Başkan Topçu, "Bir gece ansızın hiç tasvip etmediğimiz, siyasi ahlakla bağdaşmayan görüntüler yayınlandı. Ömrünün yarısından çoğunu siyasetle geçiren bir insan aniden genel başkanlıktan alındı. Bunun şahsi tarafına bakmıyorum. Ben insani ve İslami bakarım. Müslüman, bir gece gibidir. Bu kasetin kime faydası oldu. Niye durup dururken bu uygulama ile oyun dışında kaldı. Buna baktığımız zaman Türkiye'nin siyasi iktidarı yeniden dizayn ediliyor. Etraf coğrafyamızda rahat hareket edebilmek için yapılan oyunun bir parçasıdır." dedi.

Bu komplonun dış güçler tarafından organize edildiğini savunan Başkan Topçu, konuşmasına şöyle devam etti: "Bu filmi daha önce de gördük. Sağ taraftan çok yaptılar. Şimdi de bu taraftan yapıyorlar. İsrail'in nükleer silahlarının gizlenmeye çalışıldığı bir zamanda gündem değiştiriyorlar. Ne yaman bir olaymış da büyük büyük gazeteler bunları haber yaptı."

CHP'nin yeni Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na da göndermede bulunan Başkan Topçu, "Her sözünü gazeteler büyük puntolarla haberleştiriyor. Kanallara bakıyorum hepsinde o. Basın ordusu ile karşı karşıya. Bu muhterem zat hepsinin yanında. Buna dediler, aç bir düğmeni, emekli bir memur gibi hareket et dediler. Halktan biri gibi. O da veriyor sağ olsun. Ama ona da bir gün diyecekler. Sen bu devletin SSK'sının başında bulundun. SSK gırtlağına kadar borç batağında. Sana diyecekler kaç sene bu görevi yaptıysan o kadar vebal senin boynunda. İşte böyle bir senaryo ile karşı karşıyayız." diye konuştu.

Anayasa değişikliği paketi sırasında iktidarın kendilerini ziyaretleri esnasında kendi çözüm önerilerini hükümete sunduklarını belirten Topçu, "Sunduğumuz önerilerde, 9 milyon emeklinin grev ve toplu sözleşme hakkına kavuşturulması idi. Bununla ilgili olarak, memurlara grev ve toplu sözleşme hakkıydı. Çocuk istismarı, engellilerimizle alakalı bir cümle de olsa Anayasa paketine girmiş olmasını önemli buluyoruz. YAŞ kararlarının mahkemeye gitmesini önemli buluyoruz. Keşke eğitimde fırsat eşitliğinin de önü açılsaydı. Katsayı, kılık-kıyafet adaletsizliği anayasal güvenceye kavuşup, çocuklarımıza üniversite kapılarında ayrımcılık anayasal güvenceyle ortadan kaldırılsaydı." ifadelerini kullandı. 99 delege ile kongreye tek liste ile gidilen kongrede Nihat Komşu tekrar İl Başkanı oldu.

cha



Bu haber 772 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,643 µs